Store problemer i Malmø

Opptøyer blant innvandrere i Rosengård, MalmøMalmø kommune har store problemer med rasisme, jødehat og segregering. Også skolene er et problemområde.

I forhold til omfanget på vanskene burde dette blitt dekket av norske medier i en helt annen grad enn hva er tilfelle. For det første ligger byen i vår umiddelbare nærhet. Og for det andre har det stor betydning for Norge hvordan Sverige takler sine utfordinger når det kommer til innvandringspolitikk, fordi også Norge etterhvert begynner å få mange innvandrere. Det skulle ikke være noen grunn til å gå i de samme fellene, og ende opp som i Rosengård med ghettoisering og vold, opptøyer og annen sosial uro.

Opposisjonsleder og kommunalråd i Malmø, Anja Sonesson, rettet skarp kritikk mot de styrende partiene i byen da kommunens ledelse gikk igjennom virksomheten for året 2009. Spesielt skolene lider under et katastrofalt dårlig prestasjonsnivå, til tross for at det i løpet av året ble pøst inn mange millioner i skolevesenet.

Et like stort problem, og som har en sammenheng, er innvandringsproblemet. Malmø har enorme problemer, man behøver bare å nevne ord som Rosengård og antisemittisme, så vet alle hva det dreier seg om.

– Segregeringen motvirker at Malmø blir en sosialt bærekraftig by. Det fører til sosial uro. Og dette får passere uten at den styrende majoritet setter inn noe krafttak for å avhjelpe situasjonen. Hun satte punktum med et kraftig angrep på de styrende, med utgangspunkt i brannene i Rosengård og jødenes følelse av hjelpeløshet i en by med økende etniske motsetninger og utrygghet. – Malmø har blitt beryktet ute i verden som en by med stor grad av segregering, rasisme og antisemittisme, sa Sonesson.

Kommunalråd Ilmar Reepalu valgte å ignorere innspillende fra opposisjonen fullstendig. I stedet fokuserte han på det som er positivt i Malmø for tiden: Citytunnelen, det nye store akuttmottaket på Umas, den enorme satsingen på havna, som frigjør Nyhamnen for boliger, og Malmøs nye image som attraktiv turist- og utdanningsby.

Skånskan.se: Malmø beryktet som segregert by

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.