Vil ikke fornærme muslimer

I går kunne vi lese nyheten om at USAs president Barack Obama skriver om virkeligheten. Administrasjonen hans jobber med retningslinjer som skal unngå all bruk av uttrykk som «jihad» og «islamsk ekstremisme» i alle dokumenter som omhandler terrorisme.

I North Yorkshire har britene hatt en treningsleir og skytefelt hvor det blant annet er en bygningsstruktur som visstnok kan ligne på en moské ifølge lederen for en muslimsk organisasjon, The Bradford Coucil for Mosques. De reagerer på likheten, og ber om at bygningen straks blir jevnet med jorden.

Ledelsen for det militære anlegget sier de vil møte representanter for organisasjonen og at de aldri har ment å fornærme noen. Det er foreløpig uvisst om det vil bli gjort noe for å ta bort bygningene.

Kontrasten er stor til et av mine yndlingssitat, av Jon Elster. Virkeligheten er der like fullt, hva man enn kaller det.

Livet er for kort til å kasta bort tida på høflegheit.

Har man et problem, er første bud å identifisere problemet. Da kan tiltak iverksettes, om det nå er økonomiske, medisinske, tekniske eller mellommenneskelige problemer.

Så det er litt underlig at unntak skal gjelde akkurat når det gjelder muslimer. Særlig når de truer og sutrer seg til unntaksbestemmelser, én etter én. Særlig når alle mennesker i verden vet at nær sagt all terrorisme i verden kommer fra islamsk ekstremisme virker det søkt å unngå bruk av nettopp det ordet.

Ynet: UK military apologizes for firing range ‘mosques’

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.