Muslimsk «toleranse og respekt» i Pakistan

Arshed Marsih, brent til døde for å ha nektet å konvertere til islamRawalpindi, Pakistan. Arshed Masih ble 38 år gammel. Den kristne trebarnsfaren døde etter brannskader han ble påført, mest sannsynlig av pakistansk politi. Hans siste ord da han døde under store smerter, – 80% av kroppen var forbrent, og han var derfor hinsides enhver mulighet for å overleve, var: – Politiet satte fyr på meg. Slik ble hans muslimske arbeidsgivers vilje gjennomført.

Fortielsen i pakistansk media og det faktum at ingen til nå er arrestert for ugjerningen, og et totalt fravær av engasjement både fra det Føderale styret og fra Departementet for minoriteter gjør at saken nå er høyst avslørende for myndighetene. Mashi døde 22. mars og etterlot seg kone og tre barn fra sju til tolv. Grunnen til det grusomme drapet var det faktum at han nektet å konvertere til islam.

Rykter har versert i den senere tid om at han satte fyr på seg selv for å protestere mot overgrepene mot hans kone Martha, som skal ha blitt voldtatt flere ganger av politet på politistasjonen, hvor hun hadde måttet møte flere ganger etter anmeldelser om tyverier fra deres felles arbeidsgiver Sheikh Mohammad Sultan, en velstående muslimsk forretningsmann. Det skal angivelig ha forsvunnet kontanter til en verdi av 6000 dollar. Kristne kilder på stedet avviser denne versjonen. De hevder det er elementer som ønsker å fjerne mistanken mot arbeidsgiveren og få bort beskyldningene om de seksuelle overgrepene. Et øyenvitne til et avhør på sykehuset rett før Masih døde, bekrefter at han sa det var politiet som utførte forbrytelsen, på oppdrag fra den rike arbeidsgiveren.

De to hadde bodd og arbeidet hos sjeiken siden 2005, og i det siste hadde det vært et uopphørlig press på dem for å få dem til å fornekte kristendommen. Han hadde truet med at det ville få «stygge konsekvenser» om de ikke gikk over til islam. De hadde så blitt beskyldt for tyveriet, men «anmeldelsene skulle bli droppet» dersom de konverterte.

Den muslimske forretningsmannen har nektet å kommentere saken. Øyenvitner hevder imidlertid at de har sett ham i nærheten av stedet der ugjerningen skal ha skjedd. Barna bor nå på sykehuset fordi de ikke har noe sted å bo. Moren deres er i sjokk og greier ikke å snakke.

Asianews.it

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.