Skokasting ok i GB

Det er ikke en voldelig handling når en muslim kaster en sko. For eksempel på en president eller en statsminister.

Det har i alle fall britisk politi konkludert med. De har bøyet av for proteststormen, skriver Politiken, og tillater at folk tar med seg sko til å kaste på sine fiender. 70 rettsaker mot muslimer som har brukt denne primitive argumentasjonsformen, endte nylig opp med kapitulasjonen.

For man må kunne kalle det en kapitulasjon når et moderne vestlig samfunn går tilbake til slike middelalderske metoder for å ytre seg. Diskusjon er altså ikke nok.

Aquib Salim, en 21-årig it-studerende på Queen Mary University, som var involveret i seancen, er efter politiets indrømmelse, næsten sikker på at undgå straf, efter at dommer Denniss har beskrevet sko-kasteriet som en »symbolsk politisk gestus«.

»Retten har accepteret, at den tidligere sko-kastningsepisode ganske enkelt var en rituel form for protest og derfor ikke en kriminel handling«, siger Salims forsvarer Chris Holt til The Sunday Times.

Hva blir det neste? Ørsmå bomber, bare rituelle sådanne?

Politiken

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.