Flere drept sør på Filippinene

BasilanMinst 9 drept i sammenstøt med muslimer i filippinsk by

Muslimske militante forkledd som politi drepte ni personer da de detonerte bomber og åpnet ild i en by sør i Filippinene. Omtrent 25 medlemmer av Abu Sayyaf var involvert i angrepene i Isabela city på øya Basilan, langt sør, i retning mot Borneo / Malaysia. Tre soldater og tre sivile ble drept i tillegg til tre av islamistene. Noen kilder sier 6 sivile, og en politimann i tillegg.

Angrepene begynte i morgenrushet ved at en bombe eksploderte i en van og skadet tribunen ved et sprotssenter. En annen bombe eksploderte en time senere ved den romersk-katolske katedralen, her ble fem biler ødelagt. En tredje bombe ble funnet ved hjemmet til en lokal dommer. Denne ble uskadeliggjort av militært personell.

Representanter for antiterror-styrkene mener de har avverget et større angrep, og at terroristene ikke fikk utført hele planen sin. Både flere bomber og gisseltaking var med i planen, hevdes det. Puruji Indama, leder for den Al-Qaida-linkede terroristgruppen ble sett på stedet, men han forsvant før man fikk tak i ham. Indama er aklaget for diverse drap og halshugginger.

Abu Sayyaf er den minste av fire muslimske grupper som har slåss for sin egen stat i det romersk katolske landet i flere tiår. Styrker utplassert fra USA har hjulpet filippinerne med å få has på gruppen, men de overrasker stadig med avanserte angrep. Gruppen består av ca 390 personer og er fremdeles ansett for å være et stort sikkerhetsproblem.

I februar raidet gruppen en landsby på Basilan, hvor de drepte 11 mennesker, herav fire barn. Dette var en hevn for at en av lederne deres ble drept, og to andre nøkkelpersoner arrestert. Myndighetene har vært i alarmberedskap av frykt for hevnangrep.

AP
VG

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.