Dømt for rasisme mot romani

Nynazister dømt uten ankemuligheter for angrep på romani

Praha, 12. april 2010

8. april dømte den regionale domstolen i Praha to brødre, Ondřej og Jakub Neuman i fengsel for å ha angrepet en mann av romanifolket i Beroun i fjor. Ondřej Neuman (27) fikk fire års fengsel i et fengsel med maksimal sikkerhet, mens den 24 år gamle broren Jakub fikk ett år, i et fengsel med lavere sikkerhet.

Konflikten oppsto i februar i fjor. En liten gruppe unge mennesker, inklusive de to brødrene, prøvde å få med seg en mann de hadde møtt på byen, til en pub. Selv om den unge mannen hadde blitt venner med brødrene, avslo han invitasjonen av frykt. I retten sa han at «noen fortalte meg at de ville banke meg». Idet dette skjedde, kom det en 30 år gammel mann av romanifolket forbi og spurte ungdommen om alt var ok med ham. Spørsmålet irriterte den yngste broren, som responderte med fornærmelser som «hva vil du, nigger?» og «kom deg bort herfra, ditt avskum.»

Romani-mannen flyktet, men den yngste broren tok ham igjen og slo ham i ansiktet midt i gata. Romen slo tilbake og flyktet av gårde igjen, men brødrene fulgte etter ham hjem. En hakke sto ved porten, og den eldste broren tok den og slo ham flere ganger i hodet. Etterpå dro de to brødrene fra stedet mens de ropte rasistiske slagord og gjorde nazi-hilsen.

Politiet fant de mistenkte ved at en mobiltelefon ble gjenglemt på stedet. Den inneholdt fascistiske videoer. Den yngste broren la i retten ikke skjul på at han var i kontakt med den nynazistiske gruppen «Autonome nasjonalister».

http://groups.google.com/group/hate-monitor-net/browse_thread/thread/78047678b3ae6f23?hl=en

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.