Viser finger’n til Sharia

Lubna Ahmad al-Hussein Mishandlet journalist giver shariaen fingeren
Fra Politiken

Lubna Ahmad al-Hussein, født 1973, er en populær, kritisk journalist, der har set sit land forvandles til et islamistisk diktatur. Hun blev idømt 40 piskeslag for at gå i lange bukser og lever nu i landflygtighed.
Den sudanske journalist Lubna Ahmad al-Hussein sidder sammen med sin franske, libanesiskfødte medforfatter, redaktør og tolk Djénane Kareh Tager, chefredaktør på den internationale franske nyhedskanal France 24.

Lubna al-Hussein har netop på dansk fået udgivet bogen ’40 piskeslag’ om baggrunden for og oplevelsen af at blive indfanget sammen med 15 andre kvinder på en restaurant og idømt en ydmygende, smertefuld, vanærende og frem for alt vilkårlig straf for at have vist sig offentligt i lange bukser.

Og det i et land, hvor holdningen til påklædning – hvis man overhovedet bærer nogen – er meget afslappet.

….

Det er da også en chokerende udvikling, hendes land har gennemgået på kort tid: fra et åbent samfund med broget etnicitet og formaliseret ligeret mellem mænd og kvinder til et islamistisk diktatur med vilkårlig og voldelig ’retshåndhævelse’.

Og Lubna al-Hussein er meget opsat på at advare os danskere, selv om vores land er så forskelligt fra hendes.

»Det, der er sket de sidste 30 år i Sudan, kunne ske overalt. Vi er næsten underlagt Taleban nu. For 30 år siden var vi som andre arabiske lande; ikke Danmark, men heller ikke Taleban. Pas på; vi fik diktatur på 30 år, og det kan lige så hurtigt ske for jer også«.

Hvad skal vi især være opmærksomme på?

»Det er hele pakken! De tager jeres frihed i religionens navn«.

Lubna al-Hussein er ikke officielt politisk flygtning, men bor nu i Paris og kan kun med fare for sit liv vende tilbage til Sudan.

»Der er mange skøre mennesker med våben; jeg kan også blive kørt ned af en bil – på bestilling. Alle diktaturer ligner hinanden. Men diktaturer i Guds navn er nu de værste…«.

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.