Jødene i Kirgisistan i fare

Antisemittiske angrep på Chabad-synagoge

Det 1500-2000 medlemmer store jødiske samfunnet i Kirgisistan lever plutselig i fare etter et angrep på deres eneste synagoge etter at opprørere sist uke styrtet regjeringen i et blodig sammenstøt hvor mer enn 80 mennesker ble drept. Kirgisistan har 5.5 millioner innbyggere, 75% er muslimer.

Chabad-Lubavitch-synagogen i Bishkek ble forsøkt satt fyr på med brannbomber, og den lokale jødiske Ohr Avner-skolen har stengt dørene som forholdsregel.

Jødene i landet har knapt opplevd antisemittisme før dette opprøret, som startet 7. april i år. «Det er første gang i historien at vårt samfunn her opplever så klare tegn på antisemittisme. Kirgiserne har alltid vært vennlige, og under Sovjet-tiden og også senere har det alltid vært stor toleranse her,» sa Chabad-rabbi Aryeh Reichman. «Så det som hender nå er svært alarmerende.» Inntil et formelt styre er på plass i landet, er man redd for flere slike angrep.

Les mer hos Senter mot antisemittisme

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.