Ytringsfriheten under press

En undersøkelse blant journalister i landsdekkende aviser i Danmark samt DR og TV2 viser at 41,6 prosent av journalistene mener at ytringsfriheten er under press, iflge Jyllandsposten.

»Det er stærkt bekymrende, når det fag, som er allermest afgørende for ytringsfriheden her i landet, oplever, at den i så høj grad er udfordret,« siger Peter Bro, forsker og leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet.

Faktisk er dette litt oppsiktsvekkende, fordi nettopp journalister er en av de gruppene i samfunnet som er i utakt med majoritetsforståelsen. En undersøkelse Frank Arebrot gjorde av av norske journalisters holdninger fra 1999 til 2009 konkluderte med at de lå langt til venstre i forhold til befolkningen generelt. Det er grunn til å tro at holdningene ikke er så veldig forskjellige i landene i Skandinavia. Politikens bukking og skraping for islamistene med selvpålagt sensur er jo et klokkeklart bevis for dette.

Så altså: sett at det er slik, nemlig at danske journalister ligger langt til venstre for dansker flest hva politiske holdninger angår, er det oppsiktsvekkende at de nå likevel innser at ytringsfriheten faktisk er under press. I alle fall fire av ti. Med andre ord, de innser at det er negative, faktisk farlige sider, ved innvandring.

Det er især frygt for voldelig, islamistisk fundamentalisme, der truer ytringsfriheden, mener journalisterne. Derefter følger frygt for den nationale sikkerhed, for at miste adgang til kilder og for kritik fra religiøse mindretal.

Altså ikke helt i tråd med det norske helt urealistiske og derfor heller ikke lenger representert på Stortinget, parti Venstre. I dagens Aftenposten står den påtroppende leder Helge Solum Larsen frem og ønsker seg flere innvandrere. Han vil «snu norsk innvandringspolitikk på hodet» og åpne for betydelig mer innvandring. Det kan jo også sies å være i utakt med befolkningens ønsker, jfr. siste valg.

Ikke bare er innvandring en kulturell berikelse for et samfunn, i Norge er det dessuten helt nødvendig for å holde hjulene i gang, sier påtroppende Venstre-topp Helge Solum Larsen til Stavanger Aftenblad.
Aftenposten: Venstre vil ha flere innvandrere

Ja, sånn kan det sies. Da må nok kriteriene endres. Ikke ved at man tar inn flere innvandrere. Men ved at man siler dem på en annen måte. Norge er ikke særlig tjent med en innvandring som i snitt skaffer oss langt flere trygdemottakere.

Dette innlegget ble publisert i Innvandring, Islam og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.