95 år – Innhentes av rettferdigheten

Påtalemyndigheten i Hannover, Tyskland, gjenåpner etterforskning i en sak der en tidligere SS-offiser, som nå er 95 år, ble anklaget for å ha vært medvirkende i to massakrer i den posle byen Lublin i 1943.

Erich Steidtmann har tidligere, da saken pågikk i 60-årene, forklart politiet at han var hjemme på ferie da disse massakrene skjedde, men det har nå dukket opp et brev som kan tyde på at han likevel var til stede da ugjerningene skjedde.

Under den såkalte «Oppdrag Høstfest» 3. og 4. november 1943 ble titusener av jøder i området rundt Lublin skutt av nazi-politi, mange av dem under Steidtmanns kommando.

Steidtmann har mange ganger vært i politiets søkelys, inkludert drapene i Warszawa-ghettoen i 43, men det har til nå ikke lykkes å bevise noe. De nye bevisene ble funnet av journalister i Süddeutsche Zeitung, og en tysk historiker som arbeider for Wiesenthal-senteret.

AP

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.