Iransk atomforsker hopper av til Israel

En iransk atomforsker har søkt om asyl i Israel, opplyser Ayoub Kara, viseminister for det drusiske samfunnet.

En kvinnelig israelsk statsborger med iransk opphav har formidlet kontakten med israelske myndigheter. Mannens identitet vil foreløpig holde skjult av hensyn til sikkerheten. Imidlertid har Kara fått tillatelse av de israelske hemmelige tjenester å offentliggjøre avhoppingen, men ikke opplysninger som kan kompromittere vedkommende. «Jeg gjør det kan for å hjelpe i denne saken, for jeg tror på å hjelpe enhver som kan bidra til å ta bort det som truer den opplyste og demokratiske verden av strategiske våpen og atomvåpen» sa han.

Dette er andre gang på under en måned at iranske vitenskapsmenn hopper av. 31. mars kom meldingen om at en iransk prisvinnende fysiker hadde hoppet av til USA.

Kara gjorde det klart at selv om Amahdinejad gjør alt han kan for å lulle araberne inn i den tro at Israel er hovedmål for truslene hans, så er alle arabiske land klar over at også de vil være i skuddlinjen når han får muligheter til å gjeninnføre den persiske super-stormakten ved hjelp av atomvåpen, om verden tillater ham det.

Den andre avhoppingen, vitenskapsmannen Shahram Amiri, blir av CIA karakterisert som et «kupp» for de hemmelige tjenestene i kampen for å underminere Irans atomvåpenprogram. Amiri ble meldt savnet da han var i Saudi Arabia på pilgrimsreise i juni 2009, ifølge de iranske myndigheter. Han hadde vært ansatt på et universitet i Teheran, og var tett tilknyttet Revolusjonsgarden.

IsraelNationalNews

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.