USA: Israel atomvåpenfri før Iran

USA, som tidligere har koblet Israels anerkjennelse av Palestinske selvstyremyndigheters krav (PA) til løsningen på det iranske problemet, lager nå også en forbindelse til Israels antatte atomvåpenarsenal.

Dette skriver Arutz Sheva i dag, og siterer den amerikanske statssekretæren Ellen Tauscher i «London Guardian» sist uke:

Den beste muligheten vi har til å oppnå en massedestruksjonsvåpen-fri sone i Midtøsten er å få til en enighet om en varig og rettferdig fred i Midtøsten.

Også Egypt spiller ut «Israel-kortet» og krever at Israel sier fra seg sine atomvåpen for å bringe Iran til korset. «Om vi lykkes med Iran avhenger av at vi også får til en atomvåpenfri sone i Midtøsten», sa den egyptiske ambassadøren til USA sist uke, underforstått at det menes Israel.

Nå er det et arbeidsnotat hos amerikanerne under PT-konferansen med følgende ordlyd som verserer:

«Hvordan Obama-administrasjonen takler det irriterende spørsmålet om Israels kjernefysiske arsenal, og etableringen av en kjernevåpenfri sone i Midtøsten, vil avgjøre om USA har suksess eller fiasko i PT.»

Israelnationalnews.com

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.