Kjære Fredrik

En usedvanlig rett-fra-levra søndagskronikk som sier noe om hva svenske myndigheter har gjort med landet. Hva er så hensikten med å publisere dette her? Er det relevant for Norge?

Ja. Fordi vi kan lære av våre svenske naboer, og danskene med, slik at vi ikke må gå i alle de fallgrubene svenskene ligger pladask i.

Af Julia Caesar

Jag har fått ett brev från Fredrik Reinfeldt. Det är inte var dag man får brev från statsministern, så jag känner mig hedrad och läser brevet noga. Fredrik Reinfeldt skriver:

”Jag vill lämna ett tydligt besked från Moderaterna. Vi ser er alla.”

Tack, det känns tryggt att veta.

Jag har funderat på vad jag ska svara Fredrik. För jag tillhör en generation som anser att man ska svara på brev. Jag hoppas att du vill läsa mitt svar, Fredrik. Nu börjar jag:

Bäste Fredrik!

Tack för ditt brev. Jag förstår att jag betyder mycket för dig, eftersom du gör dig besväret att skriva ett brev till mig. Du skriver att ni moderater kommer att göra allt för att Sverige ska bli ett föregångsland. Du vill att jag ska känna att ni ser mig och alla andra som bor i Sverige. Du vill ha min röst.

Ursäkta om jag låter en smula brutal. Men bäste Fredrik, känn dig blåst! Min röst får du inte.

Det Sverige som du och den övriga alliansregeringen har skapat är ingenting som jag vill ha. Allt det som var fint och tryggt i Sverige har ni med gemensamma krafter monterat ned och förstört. Det var det Sverige som jag och andra i min generation och generationerna före mig byggde upp, ett land som vi älskade och ville bevara.

Les resten av brevet på snaphanen.dk

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.