Jøder: «Folk som er så fulle av frekkhetens nådegaver at man nesten må beundre dem»

bt-2.mai2010Tenk deg alle de gode argumentene du kommer på om Israel, om demokratiet der, om den fantastiske utviklingen landet har hatt siden 1948 til tross for stadige angrep og terror, trekk frem alt positivt du vet om jødene. Så snur du opp ned på det, du sier det er løgn og desinformasjon alt sammen.

Da får du Bergens Tidende 2. mai 2010. Morten Strøksnes legger Palestinian Monitoring Group (PMG) til grunn for sin synsing. Etter hans oppfatning er rapportene derfra «troverdige.»

Hans fremstilling er ikke troverdig, derimot. Men sikkert like «troverdig» som hans kilder, om man er negativ i utgangspunktet, og bare ønsker å finne støtte for alt som kan skrives negativt om Israel. Han skriver om drepte palestinere, skadde palestinere, angrep og raid fra israelske militære, buss som veltes, stenging av veier, og kontroll.

Men ikke ett ord om hvorfor. Ikke én setning fra nyhetskilder som kunne forklare oss noe om hvorfor i all verden jødene oppfører seg som avsindige og blodtørstige borti der. For det er det Strøksnes vil at vi skal tro. Han er befriende ærlig i sin karakteristikk av jøder:

«CHUTZPAH» er et hebraisk ord som brukes på folk som er så fulle av frekkhetens nådegaver at man nesten må beundre dem. Et eksempel på chutzpah er unggutten som drepte sine foreldre, og tryglet juryen om nåde, siden han bare var en stakkars foreldreløs gutt.

Jeg ser ingen annen hensikt med Strøksnes’ artikkel enn å sverte Israel og jødene. Det finnes ikke motargumenter for Strøksnes. Det finnes ikke forklaringer, det finnes ingen sannhet, annet enn den han selv velger å gi sine lesere, en mengde opplysninger fra en webside laget av mennesker med ett eneste mål: å utrydde staten Israel og enda en gang spre jødene ut i verden. Nå vil dette aldri skje, men det er ikke takket være mennesker som Størksnes at jøder nå har ett sted de kan være trygge.

Bergens Tidende: Seminaret er slutt. Finnes det gode grunner mot å boikotte Israel? 

Morten Strøksnes er mannen som presenterte det norske publikum for Holocaust-revisjonisten Finkelstein i 1999, – ifølge hans egne ord er han også stolt av det.
Strøksnes er født i 1965 og er journalist, forfatter og idéhistoriker.

Fra Senter mot antisemittisme (SMA)

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.