«Å ta grep»

Justisminister Knut StorbergetJeg hørte om politikerspråk på Språkteigen på NRK her om dagen. En av gjengangerne, i tillegg til feil bruk av «i forhold til» var at «ja, vi må ta grep.«

Er det noen som ser Jens Stoltenberg for seg når man leser dette uttrykket? Eller Knut Storberget?

Hva betyr så å ta grep? Kan noen gi en plausibel forklaring på eksakt hva som menes når Kåre Stølen i VG i dag (Vi kan ikke la Oslo bli en frihavn for kriminelle) adopterer politikerfloskelen, som egentlig ikke betyr noe som helst?

Vi har et omdømmeproblem i resten av verden. På ryktebørsen sies det at man kan reise hit og selge narkotika uten å risikere særlige straffereaksjoner. Vi kan ikke la Oslo bli en frihavn for disse kriminelle, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politikammer til Dagbladet. Han ber politikerne om raskt å ta grep.

BLI en frihavn? Jeg bodde i Oslo sentrum i mer enn to år. Hver gang jeg passerte hovedinngangen til Oslo S så jeg dopselgere, anslagsvis 95% utlendinger, og mange ganger ble jeg tilbudt hasj. Hvor var politiet? Hvor var justisministeren i disse to årene? Opptatt med å ta grep for å bedre soningsforholdene for insatte kanskje? Så, plutselig på vårparten i 2009 ble det snakket om saken, etter murring blant folk flest. Tross alt er de fleste Oslo-borgere skikkelige folk, og ønsker ikke dopsalg i sine nærområder. Men Oslo ER en frihavn for kriminelle. Det har vært det i mange år takket være en uforståelig snillisme mot kriminelle.

Nå skriver vi straks juni 2010, og dopsalget florerer altså. Alt snikksnakk og alle grep til tross. Hvorfor følges for eksempel ikke forslagene fra tidligere statssekretær Libe Rieber-Mohn opp?

Det er uakseptabelt at asylsøkere som søker beskyttelse utnytter systemet til å selge dop, sier statssekretær i Arbeids-og inkluderingsdepartementet, Libe Rieber-Mohn. Nå lover hun et tettere samarbeid mellom politiet og UDI for å få en fortgang i sakene slik at asylsøkere som begår narkolovbrudd raskt kan sendes ut av Norge.
-Vi vil etablere rutiner som skal sikre at vi er en del av denne prosessen. Det skal ikke stå på UDI og departementet i denne typen saker. Det er uakseptabelt at asylsøkere som søker beskyttelse utnytter systemet til å selge dop på Grünerløkka, sier en opprørt Rieber-Mohn til
VG Nett.

Kanskje fordi Regjeringen er full av velmenende mennesker som liker å sitte i komiteer, lage utredninger og pleie velgermassen. Men å foreta seg noe konkret er visst vanskelig. Som for eksempel det helt innlysende logiske «grep» som jeg tror nesten enhver nordmann ville bifalt: konsekvent å utvise enhver asylsøker som blir tatt i dopsalg.

Dette innlegget ble publisert i Samfunn / politikk og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.