«Feil» fokus?

Audun LysbakkenAudun Lysbakken (SV), Barne-, likestillings- og inkluderingsminister, mener politikerne og debatten som har foregått de siste årene har hatt feil fokus. Fokuset når man har diskutert innvandringen har etter hans oppfatning vært på «det som fungerer dårlig når det gjelder integrering.»

Spørsmålet er: skal man ha fokus andre steder enn på virkeligheten? Lysbakken sier senere i intervjuet i VG:

Politikernes oppgave er å skape håp, ikke frykt. Vi kan ikke lenger fordømme eller bortforklare. Vi må få frem at integreringen faktisk fungerer og vise at myndighetene tar folks skepsis på alvor.

Ja, hvis politikernes oppgave er å skape en illusjon om at virkeligheten er en annen en det den er, da må politikernes oppgave også være å spre det han kaller håp. Saken er at politikerne, spesielt Lysbakkens egen side av politikken, er svært så opptatt av at vi skal tro at det multikulturelle prosjektet er vellykket. Så opptatt av det at motforestilllinger straks blir oppfattet som «bidrar til å skape frykt.»

Vi som arbeider for at noe av sannheten om innvandringsprosjektet skal komme frem, og som slett ikke ser på integreringen som spesielt vellykket, har antagelig alle sammen opplevd å bli stemplet som «rasister», «fremmedfiendtlige» og «islamhatere.» Hovedsaklig av venstreorienterte.

Hvorfor kan ikke Lysbakken og alle de andre politikerne, samt media, gjøre den jobben de egentlig skal, nemlig å gjøre det den norske befolkning er best tjent med, og å fortelle sannheten? Både om innvandringen og ellers. Deres jobb er nemlig ikke å skape «håp» og tro på et prosjekt som ikke kan lykkes, men å legge forholdene til rette så folks forventninger kan bli realistiske.

Det er nemlig slik at alle er best tjent med sannheten. I det lange løp. Og sannheten er at det er nokså problematisk å forene mennesker fra ulike kulturer og sosiale forhold, dersom ikke verten, i vårt tilfelle norske myndigheter, setter standarden for en rekke verdier. Moralsk, etisk, juridisk. Skal det være toveis respekt vil vi måtte gå på akkord med det den demokratiske utviklingen har ført frem til av menneskerettigheter og andre goder Vesten har, som innvandrerne definitivt IKKE bringer med seg.

Det hadde vært bedre om en norsk minister som Lysbakken kunne sette fokus der det hører hjemme: på sannheten. Og vi ser jo tydelig at folket er tydelig i utakt med ham. Heldigvis.

VG: Mener integreringen er mislykket – ny undersøkelse om nordmenn og innvandring

Dette innlegget ble publisert i Innvandring og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.