Kanskje Israel denne gang har tenkt å forsvare seg!!

I en NTB-melding i VG viderebringes opplysningene fra israelske medier om at Hizbollah har rakettbase i Syria. Det fremstilles i en litt negativt ladet kontekst, likesom man ikke helt tror på at det virkelig er slik: Israel «hevdet», Netanyahu «hevdet», «samme påstand ble fremsatt» og så videre.

Men man vet nok. Innerst inne.

På slutten av meldingen kommer Syria og Libanons utsagn nærmest som en konklusjon:

Både Syria og Libanon har benektet anklagene og anklager Israel for å rede grunnen for angrep.

Det har hendt før at Israels fiender har rustet til krig. Stort sett er verden godt fornøyd med at Israel ikke foretar seg noe. De har fått lide siden 67 for at de forsvarte seg. Jøder skal ikke det. De skal gjøre som under Kuwait-krigen i 91, sitte rolig og la rakettene regne. Også i 2009 da de tok Hamas for de siste åtte års rakettregn inn over sin sivilbefolkning, fikk de pepper av velmenende forståsegpåere. Merkelig at alle andre stater skal få forsvare seg, men ikke Israel.

Jeg holder en knapp på at Israel, med sin avanserte etterretning, vet best hvem og hva som er en farlig trussel. Og jeg holder en knapp på at Israel setter mer pris på sin eksistens enn sitt «omdømme» – ettersom mange i all sin omsorg for Israel stadig gjentar at «Israel svekker sitt internasjonale omdømme».

Bedre å leve enn å bli utslettet med et «godt omdømme.»

VG Nett: Israel sender atomvåpen til Persiabukta

Dette innlegget ble publisert i Israel og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.