Militante åpner ild mot israelsk marine

Dette er alt annet enn freds-aktivister, det var et planlagt lynsjeangrep.

Innholdet oppdateres fortløpende. Se nederst.

Det israelske forsvaret melder at mannskaper ombord på flåten som angivelig skulle bringe nødhjelp til mennesker på Gazastripen, lå i bakhold da israelske soldater gikk ombord på båtene i går kveld.

En av demonstrantene angrep en soldat og tok fra ham våpenet hans, og begynte å skyte mot soldatene. En soldat ble stukket i magen av noe skarpt. Soldaten er moderat skadet, og ble flydd til sykehus for behandling. To andre soldater ble også såret og ble fraktet til sykehus.

En del medier, blant annet tyrkiske, melder at IDF har såret flere titall av mannskapene, og at de har drept to.

Sent søndag kveld ble de seks fartøyene som utgjør flåten, overrasket av israelsk marine i internasjonal farvann.  Hundrevis av israelske soldater gikk ombord og meldte at samtlige var under arrest. En av mannskapet sa at den israelske marinen hadde kontaktet fartøyene og bedt dem identifisere seg. De ble fortalt at de skulle sette kurs mot Ashdod, og dersom de ikke etterkom kravet ville de bli bordet. Israel har suverenitet i farvannet utenfor Gaza og lar ikke noen fartøyer passere uten at de er sjekket for våpen.

Internasjonal lovgivning tillater stater å be mistenkelige fartøyer identifisere seg. Mannskapene på båtene ville ikke samarbeide, og kalte henstilliingen «skremselstaktikk» over sine streamede sendinger.

Soldatene tok seg så over i fartøyene, hvor de ble angrepet med kniver, dolker og stokker. Soldatene ble tvunget til å bruke tåregass ettersom de følte seg truet på livet.

IDF har ikke utarbeidet noen endelig rapport om antall sårede eller andre forhold, men sykehusene i området ble satt i alarmberedskap for å ta imot de sårede. Uoffiselle rapporter gikk på at ti mennesker ble drept og ytterligere ti er såret, men dette ble endret av Al Jazeera til to drepte.

Noen av flåteaktivistene er identifisert som medlemmer av muslimske terroristgrupper. De ventet sannsynligvis ikke noe fra den israelske marine før mandag morgen, ettersom de ikke var nær Gaza enda.

Israel frykter at våpen skal bli bragt til Gaza på denne måten, og må ta sine forholdregler. Flåten hevder å bringe nødhjelp, men Israel har henstillet til dem å bringe nødhjelpen inn via land, så den kan gjennomgå vanlig kontroll. Israel sier det er feil å kalle dette et humanitært tiltak, ettersom Israel bringer inn hundrevis av tonn med mat og andre varer hver dag. Israel mistenker flåten for å være et anti-israelsk stunt som har som formål å støtte den islamistiske terror-organisasjonen Hamas, som styrer Gaza-stripen.

IsraelNationalNews.com

Jerusalem Post melder om 10 drepte aktivister, 6 sårede marinesoldater
En soldat uttalte: Dette er alt annet en freds-aktivister, dette var et planlagt lynsjeangrep.

Mer på IsraelNationalNews.com

Les også
Overflod i Gaza

VG melder 16 drepte

Oppdatering:
Snaphanen.dk ser litt på hvem de er, disse «freds»aktivistene.

Der er ikke én eneste svensk baggrundartikel der prøver at ridse i overfladen.Hvis man vil forske lidt nærmere i det, skal man søge på hovedorganisationen bag, den tyrkiske Turkish Humanitarian Relief Foundation, IHH (hvis hjemmeside er nede) og deres formand Bülent Yildirim. En dansk rappport fra DIIS 2006 sætter IHH i forbindelse med Hamas og Det muslimske Broderskab og denne side tillige med Al Qaeda. Det er ikke til at vide, men det hører med i billedet. En af hr. Bülent Yildirims Gaza konvojer blev i januar angrebet af egyptisk grænsepoliti. CIA har undersøgt IHH og fundet det knyttet det det tyrkiske, islamistiske Refah Parti. Nu er man klædt lidt på til den kommende propagandakrig, når israelerne uden tvivl stopper de svenske appelsiner og krimiforfattere. Deres journalistiske venner får en glimrende løn. Det kan man ikke mærke. Background Information: Turkish Humanitarian Relief Foundation (IHH)

– Update: Report: Israel Navy opens fire on Gaza aid flotilla; 2 activists killed. Protesters try to storm Israeli consulate in Istanbul. Først på pletten Iransk Press TV, Al Jazeera og George Galloway. IDF har en anden vinkel.

Oppdatering 2:
På Facebook: Den israelske ambassaden i Oslo beklager tap av menneskeliv ombord på flåten. Flåten ble flere ganger bedt om å gå inn til israelsk havn for å få forsyningene undersøkt, FØR oversending til Gaza. Dette ble kontant avslått. Det var da ingen annen utvei enn å stoppe skipet. Soldatene som hadde blitt instruert til IKKE å bruke voldelige midler, og oppføre seg så rolig som mulig, ble møtt med kniver, jernstenger og håndvåpen av «nødhjelpsarbeiderne».

Oppdatering 3:
Pamela Geller med fin oversikt.
Get ready for a tsunami of Jew hating propaganda from the jihad loving media. This marks the first time EU law makers were involved in an open attack on Israel…19 EUROPEAN LEGISLATORS WERE ALONG FOR THE RIDE IN PLANNED TERRORIST ATTACK AGAINST THE ISRAELI NAVY.

Oppdatering 4:
VG: Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg er som forventet rystet. Ikke over kriminaliteten fra terroristene, selvfølgelig, for de må jo få lov å vise følelser. Men over Israel. Shame on you! Og NTB er negativ som vanlig: Vårt Land: Støre: Sjokkert over Israel –  Vårt land: Ingen kontakt med nordmenn på Gaza-skip Vårt Land: 19 drept og 30 såret ved bording av Gaza-konvoi.

Oppdatering 5:
Interessant intervju med Fiamma Nirenstein i L’Occidentale (italiensk): Tyrkia må gi et svar på hva som skjedde med pasifistskipet.
Nierenstein: Dette var en fryktelig provokasjon mot Israel. Vi snakker om en gruppe aktivister, noen av dem var voldelige, som uttrykte sin støtte til Hamas, terroristorganisasjonen som dominerer Gaza, og som har sverget på å drepe alle jøder. Problemet er at folk på fartøyet reagerte med vold mot dem som ville stoppe dem. Al Jazeera har vist filmer som viser hvordan de går løs på de militære med klubber og dolker av stål. Og så svarte soldatene. … Jeg synes det er leit at folk har blitt drept. Også flere israelske soldater ble alvorlig såret, knivtukket i brystet. Jeg synes dette er heller merkelig oppførsel for en pasifist. … Saken er svært alvorlig, det fremgår av rapportene som kommer. Du kan ikke provosere Israel slik uten å få en reaksjon.

Nierenstein mener hovedansvaret ligger på Tyrkia, som var med på å organisere en slik aksjon rettet mot kysten av Gaza, et sted som domineres av terrosister som skyter raketter og iverksetter terrorangrep mot Israel. Hun synes en undersøkelse vil være på sin plass, så man får vite hva de israelske soldatene virkelig gjorde, og at det også belyst hva mannskapet ombord gjorde, og hvorfor de var bevæpnet med kniver og stålstenger.

Nierenstein ble spurt om kommentar til at en av arrangørene av «fredsflåten» kalte Israel «et dyr i Middelhavet» og at «sionismen er galskap.»
Ja, jeg tror det er galskap. De gale dyrene er dem som har mislikt Israel helt siden 1948, et fredelig, velstående land som bare vil ha fred og demokrati, de islamistiske landene og kreftene det er omgitt av og som bare ønske å ødelegge landet. Israel er en nasjon som alle andre, som har rett til å leve i fred. Men dette har man motarbeidet i mange år.

Oppdatering 6
Media viser liten interesse for å høre Israels versjon. Viseutenriksminister i Israel, Danny Ayalon presenterte i morges Israels versjon av det som skjedde i natt. Men interessen fra internasjonal presse var liten. Kunne det tenkes at de allerede vet hva som skjedde, de har sin oppfatning og ønsker å beholde den? De har etablert et paradigme allerede for hvordan alle nyheter fra Israel skal behandles.

I want to report this morning that the armada of hate and violence in support of the Hamas terror organization was a premeditated and  outrageous provocation. The organizers are well known for their ties with global Jihad, Al-Qaeda and Hamas. They have a history of arms smuggling and deadly terror. On board the ship we found weapons – prepared in advance and used against our forces.

The organizers’ intent was violent, their method was violent, and the results were unfortunately violent. Israel regrets any loss of life and did everything to avoid this outcome. We repeatedly called upon the organizers, and all those who associated with them, through diplomatic channels and any other means we could – to stop this provocation. The so-called humanitarian aid was not for a humanitarian purpose. Had it been for a humanitarian purpose, they would have accepted our offer to deliver all humanitarian supplies through the appropriate channels which are used on a daily basis, as we make sure that Gaza will not be short of humanitarian supplies. On a daily basis we do that.

We asked them to send [their supplies] through the proper channels, whether it’s the UN, whether it’s the Red Cross, whether it’s our people – but to no avail. They said it’s a humanitarian campaign, but in fact what they said repeatedly is that their intent and purpose was to break the maritime blockade on Gaza. [The blockade] is very legal and justified by the terror that Hamas is applying in Gaza. Allowing these ships to go in a illegal way to Gaza would have opened a corridor of smuggling arms and terrorists to Gaza with the inevitable results of many, many thousands of civilian deaths, and violence all over the area.

Oppdatering 7
En langt mer edruelig redegjørelse enn både medier og politikere til nå har prestert, kommer fra Hanne Eggen Røislien, forsker og Israel-ekspert ved Institutt for Fredsforskning. Utdrag:

Det finnes flere plan på dette. Hvis man setter en elitesoldat på et sånt skip, og de blir møtt med kniver, så reagerer elitesoldatene sånn som de gjør. Jeg har fått spørsmål om de var sendt for å drepe. Men det var de jo ikke. Det andre er at jeg tror at man vanskelig tar innover seg det alvoret som ligger i Israels utsagn på forhånd – om at de vil ta alle midler i bruk for at disse skipene ikke skal komme seg inn til Gaza, sier forsker og Israel-ekspert ved Institutt for Fredsforskning, Hanne Eggen Røislien, til Nettavisen.

… Røislien påpeker at Israel sto overfor et dilemma som innebar enten å stanse skipene, eller åpne grensene.

– En av konsekvensene med dette skipet er at de har satt Israel i en situasjon de ikke kunne ha vunnet. Det å åpne grensene vil være med å bidra til en oppbygging av Hamas. Man må ikke glemme at de gikk til krig for dette for halvannet år siden. Det er litt i den konteksten disse skipene må settes i, sier hun.
(Fra Nettavisen)

Oppdatering 8
Ta deg til til å lese Ynets rapport fra stedet. En av dem som var tilstede kan fortelle en ganske annen historie enn det vi blir ledet til å tro ut fra medienes beretninger og opphissede beskrivelser.

Navy commandoes slid down to the vessel one by one, yet then the unexpected occurred: The passengers that awaited them on the deck pulled out bats, clubs, and slingshots with glass marbles, assaulting each soldier as he disembarked. The fighters were nabbed one by one and were beaten up badly, yet they attempted to fight back.

However, to their misfortune, they were only equipped with paintball rifles used to disperse minor protests, such as the ones held in Bilin. The paintballs obviously made no impression on the activists, who kept on beating the troops up and even attempted to wrest away their weapons.

One soldier who came to the aid of a comrade was captured by the rioters and sustained severe blows. The commandoes were equipped with handguns but were told they should only use them in the face of life-threatening situations. When they came down from the chopper, they kept on shouting to each other “don’t shoot, don’t shoot,” even though they sustained numerous blows. 

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.