Pinlig forenklet

Det har vært smertefullt å se hvor ensidige, – rett ut sagt hvor barnslige media og politikerne våre har vært etter at det ble kjent om bordingen av flåten i Middelhavet. Der hvor man aller mest venter balanse og klarsyn, reiser den ene etter den andre seg opp og presenterer sin uvitenhet – eller er det mot bedre vitende de konsekvent tar parti for palestineraraberne? Den kulturmarxistiske tenkegangen at den svakere part alltid har retten på sin side skygger for rett og galt. Det gjelder statsminister og utenriksminister, det gjelder partiledere og det gjelder Kåre Willoch.

Nå har vi RiksAllvitende nummer én, Aftenpostens Harald Stanghelle, som kommenterer blokaden (av Gaza) som «totalt mislykket» i dagens Aftenposten on line.

Fra mitt ståsted er den totalt mislykket, den har bare gjort situasjonen enda mer ulevelig for palestinerne i Gaza, sier Stanghelle.

Jeg er ikke så sikker på at det er hans ståsted som gjelder. Og selv fra hans ståsted er jeg slett ikke sikker på at Gazas innbyggere er tjent med at Hamas enda en gang får ruste opp og rigge seg til med oppskytningsramper og bunkerser for angrep på Israel. Jeg tror Gazas innbyggere er tjent med at Israel holder en knallhard hånd over Hamas, når de helt tydelig ikke klarer dette selv.

Men Stanghelle har rett i én ting: Dette er et stort og kynisk politisk spill der ofrene er den palestinske befolkningen i Gaza.

Men ikke nødvendigvis kynisk fra Israels side, som jeg antar er Stanghelles syn. Det grenser til det patetiske når politikere og kommentatorer til stadighet serverer oss de enkle løsningene. Er vi så dumme, Stanghelle? Jeg tror du undervurderer oss. Vi kan tenke vi også, vi vanlige folk. Vi skjønner at Israel blokkerer Gaza for sin egen sikkerhets skyld. Vi går ikke på forenklingene deres. De er pinlige. For dere.

Vi husker angrepene inn i Israel, alle rakettene som regnet over sivilbefolkningen i årevis, og til dels gjør det enda, men i redusert antall etter angrepet på Gaza i 2009. Vi som kan lese engelsk ser at terrorangrepene mot Israel ble drastisk redusert i antall da Israel bygde den forhatte og ikke ønskelige sikkerhetsbarrieren.

Vi tror også at blokaden har en positiv effekt. Kynismen er hovedsaklig fra Hamas’ side. Befolkningen på Gaza er et redskap i deres strategi for å ramme Israel. Vi vet det, for vi har sett hvordan de behandler sine egne når de trenger det. Barn for eksempel. For du har lest Malam-rapporten, som slakter den Godstone-rapporten «alle» henviser til her i Europa? Som dokumenterer nettopp at Hamas bruker arabiske barn som skjold.

Dere kommentatorer og politikere sier alltid at dette vil ende med raserieksplosjoner av folk som blir undertrykket. Vi er ikke så sikre på det. Uansett vil de ikke lykkes fordi Israel er så uendelig mye sterkere, og i Israel tyder signaler nå på at man skyver på selve freden. Det er ikke så livsviktig for Israel å få fred med naboer som ikke vil ha fred. Det er en ting som er mye, mye viktigere for dem: sikkerhet.

Og det er sikkerheten de ivaretar når Gaza blokkeres. Sin egen. Ikke optimalt for befolkningen på Gaza. Men de har da også valgt seg en islamistisk, særdeles ondsinnet og hatefull ledelse.Optimalt for dem vil først være et styre som søker en fredsavtale med Israel.

Dette innlegget ble publisert i Israel og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.