Ikke kødd med oss

En avstemning i nyhetsmediet Arutz Sheva i Israel viser en trend som er helt annerledes enn verden – tydeligvis – forventer.

Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre føler avmakt, sjokk og skuffelse i sin velmenende snillisme, og representanter for den politisk korrekte delen av kristenheten (heldigvis ikke alle) som Mellomkirkelig Råd og Kirkens Nødhjelp går for boikott av israelske bosettere, i fint selskap med de andre som hater Israel. Vi har Venezuelas president Hugo Chavez, som kaller Israel «en forbannet terroristmorder», Erdogan i Tyrkia som kaller dem «statsterrorister», i spann med indignerte ledere i EU og ellers i Europa, og selvfølgelig den alltid like rasjonelle og galante Mahmoud Ahmadinejad som fordømmer hele staten og vil utrydde den.

Det må terge alle disse enormt at israelerne denne gangen har en stat, så de ikke lar seg jage eller presse bort fra. Det de snakker om nå, er den måten regjeringen deres taklet angrepet på, de forstår ikke hvorfor de – igjen – lot seg ta på senga. For de skulle vært knallharde. Så hadde det rett og slett blitt mye mindre blodbad. Lett å si etterpå forresten.

Men, helt ærlig: hadde fordømmelsene blitt mindre av den grunn? Neppe. Verden er forhåndsprogrammert til å fordømme Israel uansett hvordan de griper an situasjonen.

Som sagt: israelerne viser nå holdninger langt fra slik verden forventer. – Ikke snakk om at de skal ta oss! Eller på godt norsk: Ikke kødd med oss!

 

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Israel, Midtøsten og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.