Legitim aksjon

I den strømmen av usaklige og følelsesladde hat-meldinger om Israels bording av «hjelpe»konvoien i Middelhavet, holdt USA tilbake og ga bare noen korte kommentarer. Nå går de offisielt ut med støtte til Israel. Sikkert til overraskelse for  de norske politikerne, og selvfølgelig media. Altså ikke bare tilbakeholdenhet, men støtte.

Israel var i sin fulle rett. Israel kommer til fortsatt å opprettholde Gaza-blokaden, og de har varslet at skip med kurs mot Gaza fremdeles vil bli kontrollert. Hvilke valg har de i en krigssituasjon der Hamas, som styrer på Gaza, had sverget å utslette staten Israel?

Israel har en ubetinget rett til å ta hånd om sine sikkerhetsinteresser, sa Biden i et intervju med TV-stasjonen PBS onsdag.

Det er legitimt for Israel å si: Vi vet ikke hva som er om bord på dette skipet, framholder Biden.

Aftenposten/NTB: USA: Israel har rett til å borde Gaza-skip

VG

Dette innlegget ble publisert i Midtøsten og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.