Når rett blir galt og motsatt

Neste skip ut i serien av velmenende sivilister som ikke forstår Israels fundamentale behov for selvforsvar: Rachel Corrie.

Dette er egentlig ikke det problemet man vil ha det til. Israel har blokkert Gaza, en stor mengde mennesker som har valgt seg en Israel-hatende regjering. En regjering ledet av Hamas som i sitt grunnleggende charter, sitt stiftelsesdokument, å utrydde staten Israel. Og hva gikk de fra? Eller hva var alternativet for dem som valgte annerledes? Fatah? Har de endret sitt charter fra ikke å akseptere Israels tilstedeværelse, tro?

Og fra denne lille landstripen med så mye spetakkel og hat regner det inn raketter i årevis. Israel foretok seg lenge ikke noe. De satset på defensivt forsvar. Media her påpeker ofte det de kaller «assymetrien» i dette: mange, mange arabere er drept, ikke fullt så mange israelere. Hadde det vært opp til Hamas hadde alle Israelere vært borte, så enkelt er det. Det er ikke deres fortjeneste at Israel har en ekstremt effektiv varsling.

Men altså, i norske medier er det null forståelse for dette grunnleggende forsvarsbehovet. Gad vite hva vi nordmenn hadde gjort om svenskene plutselig hadde fyrt løs på oss med raketter i tusentall?

La gå at man sympatiserer med sivilistene på Gaza. Kvinnene. Barna. Men hvorfor ikke adressere demonstrasjonene og raseriet og indignasjonen der det hører hjemme, hos de islamistiske skjegg-kledde fanatikerne som hisser opp den muslimske befolkningen? Hvorfor ikke rette søkelyset mot den uhyggelige ideologien som får over en milliard mennesker til å hate? Eller om man synes det er drøyt å feie alle muslimer over en kam: ta de verste, som Saudi Arabia, og selvfølgelig Iran, som snart blir en trusel for hele verdensfreden?

I stedet for å la sin harme gå ut over den eneste staten som etterstreber høy moral og fred i området, Israel. Det er mildt sagt å snu situasjonen på hodet. Man sloss for uretten, og står side om side med hatefulle, egoistiske og sterkt religiøse mennesker som undertrykker sitt eget folk, og som absolutt ikke vil lse demokrati og menneskerettigheter.

Det er litt morsomt forøvrig at Line Khateeb, leder for Palestinakomiteen, i nettprat i Aftenposten innrømmer at Israel har rett til å eksistere. Det mener tydeligvis ikke de hun kjemper for. De valgte i 2006 med ca 60% flertall Hamas til å representere seg, som altså ikke bare ikke anerkjenner Israel, men har sverget på å utrydde dem. Gad vite om innbyggerne i Gaza hadde vært veldig begeistret for det om de visste det?

VG: Nødhjelpsskip advares av den israelske marinen

Dette innlegget ble publisert i Israel og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.