Oppsummering

God oppsummering av Israels ambassadør til USA, Michael B. Oren. Les hele saken på SMA

Fredsaktivister er mennesker som demonstrerer ikke-voldelig, for fredelig sameksistens og menneskerettigheter. Mobben som angrep israelske spesialstyrker på dekket av det tyrkiske skipet Mavi Marmara var ikke motivert av fred. Tvert imot, de religiøse ekstremistene som hadde blandet seg med mannskapet ombord ble betalt og utstyrt for å angripe Israel, både på egen hånd og ved å hjelpe Hamas. Og for å ødelegge ethvert håp om fred.

Millioner har allerede sett filmklippet kringkastet av Al Jazeera som viser disse «aktivistene» synge «Khaibar! Khaibar!» Dette er en referanse til en muslimsk massakre av jøder på den arabiske halvøy i det syvende århundre. Youtube-seerne fikk se israelske soldater utstyrt med paintball-våpen for å spre publikum samt håndvåpen for personlig beskyttelse bli slått og kastet over rekkverket av angripere med jernstenger.

Det videoene imidlertidig ikke viser, er flere interessante aspekter som israelske myndigheter nå undersøker. For det første hadde omtrent hundre av de arresterte enorme pengesummer i lommene, nesten 1 million Euro til sammen. For det andre oppdaget Israel brukte patroner på Mavi Marmara av et kaliber som israelske styrker ikke bruker.  Noen av dem forårsaket skuddsår. Dessuten ble det funnet propagandaklipp på båten som viser passasjerer som er «skadde» av israelske styrker, filmet i dagslys, altså flere timer før operasjonen skjedde, om natten.

Dette innlegget ble publisert i Israel og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.