Muhammeds forbannelse

Det er som et mareritt. Du føler instinktivt at du er i drømmeverdenen, men du kan ikke komme unna uhyggefølelsen som griper tak i deg, det er som om du vasser i sirup, ethvert skritt gjør deg sliten og tungpustet. Slim fra uhyret drypper i nakken din, men du kan ikke komme unna. Du fyller lungene med luft, og du skriker ut, alt det du makter: HJELP!!!

Uten at det hjelper det spøtt. Uhyret er der. Slimet er akkurat like illeluktende. Du kommer ikke unna. For Muhammed har ikke bare én kropp. Han har mange tusen. Muhammeds sønner, mullahene som hater kvinner. 

Du skulle ikke tro det. Men dette er Afghanistan i dag. I fjor ble det også vedtatt en lov som tillater sjia-muslimske menn å voldta sin egen kone.

Jeg kjenner berettiget harme.

Gjemt i gutteklær skal de to jentene på 13 og 14 år ha vært på rømmen i to dager. De skal ha krysset landeveier og fjell for å komme seg vekk fra de ulovlige ekteskapene med to langt eldre menn som de hadde blitt tvunget inn i.

«Hold dem fast», sier den lokale mullahen, en religiøs leder, mens de to blir pisket.

Han slår dem så hardt at han til slutt blir sliten og må gi fra seg pisken til en medsammensvoren. Når den andre jenta skal piskes tar en eldre mann over. Men han slår så svakt at mullahen igjen overtar pisken.

«God jobb, herr mullah», sier en av tilskuerne etter at piskingen er avsluttet og tilskuerne samles til bønn.

Aftenposten: Afghanske ungjenter pisket offentlig

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.