Kongressen støtter Israel

Hvis Hamas var i Canada, ville Amerika ha hatt en tøffere blokade enn Israel har.
Fra Jerusalem Post

Washington: Mer enn et dusin senatorer og over 60 medlemmer av Representantenes hus har uttalt seg om Israels avskjæring av flotiljen  sist mandag. Nesten alle støtter Israel.

Den tidligere presidentkandidaten John Kerry sier at “Israel har all rett i verden til å forsikre seg om at våpen ikke blir smuglet inn etter alle de tusenvis av raketter som har blitt skutt ut fra Gaza … Selvfølgelig har Israel rett til å forsvare seg selv.”

Leder for majoriteten i Senatet, Harry Reid, bemerker at “Israel har en forpliktelse til å beskytte sine borgere. Derfor har de en klar rett etter internasjonal lov til å hindre at våpen faller i hendene på terrorister som har som mål å angripe dem. Israel indikerte at de var villige til å få i gang en prosess for å sikre at legitim humanitær hjelp når Gaza. Dessverre ble dette tilbudet avvist. Israel har lovet å gjennomføre en åpen og grundig granskning av hendelsen, og jeg ser frem til resultatet.”

Senator Joe Lieberman sa: “Vi bør være veldig klar på hvem som er ansvarlig for de beklagelige tap av liv i forsøket på å bryte blokaden i Gaza. Hamas og dets allierte er ansvarlige for denne volden, og for at vanskelighetene for befolkningen i Gaza fortsetter. Israel utøvet sin legitime rett til selvforsvar.”

Liebermann sa også at han “satte pris  på den måten Obama-administrasjonen nektet å slutte seg til den internasjonale flokken  som var snare med å fordømme Israel før fakta lå på bordet, og som tydeligvis har glemt at Israel er en demikratisk nasjon, og Hamas en terroristgruppe.”

Senator Scott Brown la til at “Israel er i krig. Hver eneste dag står tusenvis av uskyldige menn, kvinner og barn overfor truselen om dødelige rakettangrep fra Gaza.”

Les resten på SMA

Dette innlegget ble publisert i Israel og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.