Ond vilje

Norges ledelse forsikrer at det ikke er aktuell norsk politikk å boikotte Israel. Men det bryr ikke Norsk Havnearbeiderforening seg noe om.

Norsk Havnearbeiderforening vil i samarbeider med Transportarbeiderforbundet blokkere israelske skip i to uker frå 15. juni. Havnearbeiderne får støtte fra Transportarbeiderforbundet.

Leder i Norsk Havnearbeiderforening, Terje Samuelsen, er glad for støtten til aksjonen, heter det på foreningens nettside.

– Aldri godta. – Vi må protestere når israelske militære styrker angriper en fredskonvoi til Gaza. Da krever det kraftige virkemidler.
(Vårt Land)

Dette til tross for en kraftig informasjonsstrøm i media, også på norsk, som tydelig viser at konvoien absolutt ikke var noen fredskonvoi, men tvert imot for det første en politisk protest, bruker organisasjonen ordet fredskonvoi. Hvis det virkelig var slik at hensikten med konvoien var nødhjelp, skulle det for det første ikke være noe i veien for å la israelske soldater kontrollere skipene, og heller ikke skulle det være vanskelig å ta imot Israels tilbud om å gå til havn i Israel for kontroll, så bordingen ikke en gang hadde blitt nødvendig. Men dette innrømmes jo av arrangører og deltakere. Konvoien var en politisk aksjon.

Så langt greit, kunne man strekke seg til å si. Men når det så for det andre kommer opp en mengde fakta om organisasjonen som ledet flåten, og om mange av deltakerne, at de har tett tilknytning til terrororganisasjoner, og dette er nevnt gang på gang, også i Aftenposten og andre medier som Norsk Havnearbeiderforening antas å ha tilgang til, hvorfor holder de så fortsatt på med sin evindelige villedende retorikk? Hvorfor beskriver de fortsatt konvoien som «freds-» når det helt opplagt var et angrep? Mener foreningen i fullt alvor at Hamas-sympatisørene som var ombord hadde fredelige hensikter? Mener foreningen seriøst at IHH planla flotiljen av humanitære årsaker?

Neppe. Det som gjenstår da er å spekulere i hvorfor Norsk Havnearbeiderforening fortsatt, etter at de ganske sikkert vet det motsatte, kaller konvoien for fredelig, og hvorfor de, til tross at de må vite at hensikten var fiendtlig mot Israel, går for en boikott av Israel. Altså til tross for at de nå, etter all informasjonen i tekst, bilder og levende film må vite at israelerne handlet i selvforsvar, likevel går for en boikott. For ikke å nevne den generelle kunnskap de har om demokratiers soleklare rett til selvforsvar, det enten fienden er en definert stat eller militærmakt, eller som her, terrorister som unngår f. eks. militære uniformer, for ikke selv å komme inn under Geneve-konvensjonenes ansvarsområde.

Spekulasjonen er ikke vanskelig. Dette er vond vilje. Det er vanskelig å trekke noen annen konklusjon enn at Norsk Havnearbeiderforening ikke ønsker at Israel skal forbli en stat.

Hvis et demokrati ikke skal få en rimelig mulighet til å beskytte sine borgere uten at resten av verden skal skrike og være seg, for å si det på et folkelig språk, vil jo denne staten gå til grunne, det kan jo enhver regne ut.

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.