Iran vil lære Israel en lekse

To iranske skip er klare og avventer nå klarsignal fra de iranske myndigheter for å sende nye skip til Gaza. De ønsker å «lære Israel en lekse.» Skipene vil eskorteres av «frivillige marinesoldater».

Røde Kors i Iran opplyser også at et tredje skip muligens vil delta. De hevder «mer enn 100.000» personer har meldt seg som frivillige som mannskaper på skipene, men «bare de kvalifiserte» får lov å delta. Røde Kors opplyser ikke hvilke kvalifikasjoner som kreves.

Ali Shirazi, Revolusjonsgardens talsmann for den Øverste leder Ayatolla Ali Khamenei, sier at «det er Irans plikt å beskytte de uskyldige menneskene på Gaza.»

Et Røde Kors-skip ble stoppet av Israel for halvannet år siden. Men den opphetete stemningen etter den såkalte «freds»flotiljen har oppmuntret araberne og deres venstreekstreme kolleger til å prøve å bryte Israels blokade av kysten.

En iransk konvoi til Gaza vil nok kunne provosere til et militært slag, men det vil også sette søkelyset på det Israel hevder er grunnen til en blokade sjøveien: at man frykter at Iran vil forsyne Hamas med våpen, ammunisjon og terrorister.
IsraelNationalNews.com

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.