Hamas bruker all sementen

Senteret for etterretning og terrorisme i Israel (Malam) opplyser i en rapport at samtidig som Hamas klager over mangel på sement i Gaza, fordi Israel hindrer innførsel av den, så bruker Hamas all tilgjengelig sement til militære formål.

I en rapport fastslår Malam at «Hamas gir på denne måten et helt tydelig bevis for sin prioritering. Militære formål gis høyere prioritet enn befolkningens behov.»

Hamas smugler inn sement til Gaza, og produserer noe selv, men har ikke nok til sitt behov, så de oppfordrer derfor til internasjonale kampanjer for å tvinge Israel til å innføre sement, og til å opprette humanitærr fond for å få tak i sement.

Malams rapport henviser til pålitelige etterretningskilder fra de siste månedene, blant annet flyfoto, som viser en betydelig økning i bruk av sement og betong i Hamas’ militære gren. Det blir brukt til å bygge tunneler, å forsterke militære anlegg, og bygge nye, armerte bygninger, – mange av dem midt i sivilt befolkede områder. «Dette er Hamas’ strategi,» slår rapporten fast. «De bruker sivile som skjold.»

Hamas bruker også sement og betong for å lage oppskytningsramper for Kassam-raketter. Gjør man det skikkelig med bruk av betong, gjør dette det mulig for dem å lage en komplett ferdig oppskytningsanordning som bare krever et trykk på en knapp for å fyre av raketten, uten å være fysisk til stede.
IsraelNationalNews.com

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.