USS Harry S. Truman til Middelhavet

Det amerikanske hangarskipet «USS Harry S. Truman» har fått ordre om å snu fra Den persiske gulf og gå i stilling i Middelhavet sammen med den amerikanske Sixth Fleet, melder kilder blant annet i Washington.

Skipet har 60 krigsfly og 6000 sjøfolk. Beslutningen om forflytningen skjer etter den økte spenningen på havet, mellom Israel, Tyrkia og Iran, spesielt etter at den tyrkiske statsministeren Recep Ardogan bestemte seg for å stramme til en omgang eller to overfor Israel. Han fikk solid ryggdekning av Iran i onsdag. Landet truet med straffereaksjoner overfor enhver som blandet seg opp i Irans sending av skip til Gaza, enten dette skulle skje i Den persiske gulf, eller i Middelhavsområdet.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier at Israel ikke lenger vil anse disse fartøyene som nødhjelp, fordi de opplagt er sendt ut av uttalte fiender med uvennlige hensikt. At de går under en tynn forkledning av humanitær hjelp lurer ingen.

Israel har vedtatt lettelser i blokaden, blant annet etter press fra USA. Tyrkia later likevel ikke til å ha endret sitt forsett om å bryte blokaden.
DEBKAfile

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.