Var dette virkelig nødvendig?

Fra dagens VG:

322 hus er revet. 142 hus er solgt eller flyttet. Innpå 1000 palestinere er jagd fra sine bosteder, der mange av dem har bodd hele livet.

De mange fattige og barnerike familiene i Øst-Jerusalem har aldri ropt særlig høyt. Dessuten var husene der billige å innløse, gamle og i dårlig forfatning som mange av dem var.

Båndleggingen av dette området for planlagt boligbygging gjennom nesten 20 år gjorde at mange hus forfalt. Ingen torde bygge ut eller pusse opp med så usikker fremtid for området.

Når så byggegodkjenningen kom våren 2010 da Biden var i Jerusalem og husene skulle innløses, fikk mange beskjed om at husene deres var så dårlige at de knapt var verdt noe . . .

I utallige reportasjer fra det kriserammede Øst-Jerusalem har VG dokumentert hvordan den arabiske befolkningen i byen har lidd seg gjennom den vonde tiden med innløsning av hus, fraflytting og tap av gode naboer.

At bygningsmyndighetene i Jerusalem hevder de har fulgt regelboka, hjelper ikke så lenge de som sitter igjen føler seg ribbet og overkjørt.

Når en hel befolkningsgruppe føler seg forrådt, har noe gått helt galt ned Israels største utbyggingsprosjekt!

Konfrontert med at palestinere i fortvilelse har tatt livet sitt i byen, svarer Jerusalems ordfører til avisen at bygging vil ramme folk uansett hvor turistsenteret legges.

Nei uff, nå ble det visst feil her. Dette gjalt utbyggingen av hovedflyplassen i Norge, (VG on line 7. oktober 1998), ikke det forferdelige turistsenteret i Jerusalem. Har du sett på sånt! Så feil går det an å ta. Ja ja. Men altså, med svært bilde på VG nett:

OSLO/GAZA (VG Nett) Mens verden følger spent med på situasjonen i Gaza, presser Jerusalems ordfører på for å ødelegge 22 palestinske hjem så han kan bygge et israelsk turistsenter.

Ikke bare vil planene kunne skape nye spenninger i den splittede byen, eller landet for øvrig, men Israel kan også komme i konflikt med Obamas regjering, skriver nyhetsbyrået AP.

Hva er så poenget? Jo: i iveren for å sverte alt jødene gjør, i og utenfor Israel, glemmer vi rent at myndighetenes ekspropriasjon er bittert for alle det rammer, om det så er i Israel, Brasil, Norge eller Sverige, – men det er slik det fungerer når en stats utbyggingsplaner kolliderer med privatpersoners ønske.

Vi glemmer proporsjonaliteten, vi glemmer varsomhetsplakaten, vi glemmer egentlig alt. Fakta også (se gjerne denne saken). Det er ikke så viktig at vi holder oss til fakta, eller belyser flere sider av saken, bare vi formidler avsky og vemmelse for alt hva israelske myndigheter gjør. Sett i forhold til Norges, perfekte Norges hovedflyplassutbygging, norske perfekte myndigheters behandling av sine egne borgere er jo dette forholdsmessig egentlig ikke noen stor sak. Dette begynner å bli patetisk, VG.

Dessuten står det ikke i teksten VG har oversatt fra Associated Press at «det er mulig at beboerne selv må betale for sine nye hjem.»

Det står: «though it’s not clear who would pay for them» – men det er ikke klart hvem som skal betale for dem.

Faktisk en forskjell.

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Israel, Midtøsten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.