Dødsdømt sivilisasjon

Dette er seriøst, det er ingen spøkefull tone når jeg sier Europa og de vestlige velferdssamfunnene er dødsdømt. Bærekraft er et populært uttrykk for tiden, og er det noe vi har sørget for til gagns, så er det nettopp at det våre forfedre har tilkjempet seg av demokrati, rettsikkerhet og velstand, ikke kan vare. Vi reproduserer oss ikke. Ikke nok.

I stedet oversvømmes Europa nå av mennesker som riktig nok har bærekraft når det gjelder antall fødsler, men som står for et helt annet verdisyn og har et helt annet forhold til rett og galt, rettigheter og frihet. Jeg er pessimistisk med hensyn til fremtiden.

Europa er som den eneste verdensdel truet af faldende fødselstal og en skrumpende arbejdsstyrke.

Og de europæiske kvinder vil fremover føde endnu færre børn, lyder advarslen fra danske og internationale eksperter. For besparelserne på de offentlige budgetter, som i øjeblikket gennemføres over hele Europa, rammer i høj grad også børnefamilierne, skriver Berlingske Tidende.

– Når man sparer på børnetilskud og service til børnefamilier, vil resultatet blive dårligere mulighed for ligestilling og dermed færre fødsler, siger den tyske befolkningsekspert dr. Steffen Kröhnert fra Institut for Befolkning og Udvikling i Berlin.

Vækst afhænger af babyer
Kröhnert har dokumenteret, at der er en direkte sammenhæng mellem velfærdsydelser for børnefamilier og fødselstallet. Derfor føder skandinaviske og nordvesteuropæiske kvinder i dag væsentligt flere børn, end syd- og østeuropæiske kvinder gør.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen kalder det for både kortsigtet og økonomisk uklogt at spare på børneområdet. Fremtidens økonomiske vækst afhænger af antallet af babyer, siger han.

Jyllandsposten: Europæiske kvinder føder færre børn

Dette innlegget ble publisert i Innvandring, Samfunn / politikk og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.