Lur-din-gud lån

Norske banker vurderer Sharia-lån.
Vel og bra, sånn sett. Bankene lanserer jo bare et nytt produkt som er tilpasset en voksende kundegruppe.

Men tror noen at bankene låner ut gratis penger? Eller at de låner pengene ut billigere til muslimer enn til andre? I så fall er man usedvanlig naiv.

Men muslimene, tror de det? For det er jo selve årsaken til at man holder på slik, – man låner ut penger uten å ta rente, men man tjener likevel på det, med andre ord: rente i praksis. Man bare kaller det noe annet.

HVIS man tror det finnes en gud, så tror man nødvendigvis også at han er Skaperen. Og han har nødvendigvis innsyn i sitt skaperverk. Kan noen så fortelle meg hvorfor eksponenter for en religion med vitende og vilje lanserer systemer for å rundlure denne guden, som så allikevel ser humbugen klart som blekk?

Det måtte være at gudene er forskjellige. Selvsagt er de det. Allah har ingen ting med jødenes eller de kristnes gud å gjøre. For Allah er tydeligvis en aggressiv og knallhard gud som favoriserer muslimene, mens de kristnes gud er en som elsker alle mennesker, og ikke vil noen synders død. Dessuten gransker han hjerter og nyrer.

DagenMagazinet: Norske banker vurderer sharia-lån

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.