Krig en klar mulighet

Mandag talte Danny Ayalon, viseutenriksminister i Israel, på en israelsk radiostasjon som sender på farsi. Han gjorde det klart at en regional krig «var en klar mulighet» og la til at Israel, dersom det blir angrepet, «har en forpliktelse til å forsvare sine borgere, og dersom landet blir angrepet, vil man handle deretter.»

I lengre tid har eksperter og intellektuelle i Midtøsten og andre steder spekulert i mulige scenarioer, både for en eventuell opptakt til krig mellom Iran og de andre statene i regionen, og mulige utfall, både om det skulle vise seg at Iran velger å angripe Israel først, eller ved at Iran utvikler seg til å bli en atommakt, så ett eller flere land må gå til angrep for å forhindre at Iran når dette stadiet.

Det er ikke bare Israel som frykter at Iran skal få atomvåpen, eller gå til angrep. Eller for den saks skyld ikke bare USA. Hele regionen frykter dette. Ingen land, uansett hvor mye de hater Israel, ønsker at hele regionen skal bli ustabil ved en krig. Særlig ikke en krig som måtte bli resultatet om Iran skulle rekke å bli en atommakt.

En kommentator skrev nylig at dersom det skulle bli tusener av skadde eller drepte ofre i Tel Aviv ville dette være «et overveldende antall» for landet. Det vil ikke være nok brannmenn og redningsfolk for å takle et slikt antall. Med tusener av ofre ville landet «slikke sine sår.» Fem tusen skadde eller drepte ville bli et «nasjonalt trauma.» Ved 20.000 ofre vil vi bruke våre dommedagsvåpen mot Iran, og det vil bli et nytt Midtøsten, skriver forfatteren i en artikkel kalt «Våkne opp!» Han sier: «Enkelte ting kan bare ikke tillates å få utvikle seg, selv om det bare skulle være 5% sjanse for at våpnene brukes. For 5% sjanse kan i vårt tilfelle bety 100% ødeleggelse»

Det skrives en del i mediene generelt om sanksjonene mot landet, og en og annen nyhetssak om nye våpen og lignende. Men i norske medier ser vi lite informasjon om eller tenking rundt den troppeforflytningen som skjer nå, både fra iransk side, og USAs forflytting av f. eks. «USS Harry S. Truman» fra tjeneste i Det arabiske hav, i forbindelse med Afghanistan, til kysten utenfor Dubai, på motsatt side av Iran ved Hormuz-stredet. At det rustes på begge sider til en mulig krig kan det ikke være mye tvil om.

Ingen bør tvile på at prestestyret i Iran står bak når Ahmadinejad uttaler han vil utrydde Israel. Vi bør tenke igjennom konsekvensene av dette. Israel er det eneste demokratiske og ikke-muslimske landet i regionen, og Vesten generelt, og USA spesielt vil aldri kunne tillate at Iran utrydder landet.

Les mer på antisemittisme.no

Dette innlegget ble publisert i Islam, Israel, Midtøsten og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.