Allah – en puslete gud

Hele den muslimske verden er i opprør: tenk, en gruppe mennesker (vi snakker om en gruppe på 50 personer) har tenkt å brenne noen eksemplarer av Koranen! Og politikere på toppnivå advarer mot konsekvensene. Det kan skade USA’s interesser i Afghanistan, det kan koste menneskeliv, uf og uff.

Bekymringene er reelle nok, det kan koste menneskeliv, for muslimene er kjent for å ignorere andres behov og ønske om også å ha et liv, bare de får tilfredsttilt sine egne egoistiske behov og lengsler om og for respekt. Så derom ingen tvil, advarslene er nok på sin plass.

Men hva med kjernen i problemet, nemlig muslimenes gud? Er det ikke hans ære de søker? Er det virkelig så dårlig stelt med Allah at han må forsvares? Kan han virkelig ikke forsvare seg selv? Han er jo så allmektig og stor hele tiden. Dessuten har jo Allahs representanter brent en mende israelske og amerikanske flagg, og i det senere også danske og norske, samt ambassader og lignende. Så….

Jeg for min del kan ikke si han innbyr mye til respekt. Jeg respekterer gjerne at mennesker har en tro. Men tror de på julenissen er det litt vanskelig for meg å holde meg alvorlig, særlig når det er snakk om voksne.

Det er ikke mye lettere med Allah. Jeg har all respekt for raseriet deres, jeg ville nødig legge meg ut med en flokk rasende muslimer. Men, i fullt alvor, å tro at deres gud eksisterer, annet enn som en helt symbolsk figur på Ondskapen selv, er verre. Dessverre.

VG: Ønsker å brenne Koranen tross advarsler
Berlingske: Frygt for konsekvenser af koranbrænding

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.