Advarsel eller trussel?

Siden 11. september 2001 har verden sett ekstra mye terror fra muslimer. I takt med dette har mengden trusler økt, og noen ganger glir trusler og advarsler i hverandre. Hva er hva?

Da Mohyeldeen Mohammad holdt sin berømmelige tale på Universitetsplassen i Oslo om at Norge ville kunne oppleve et nytt 9/11 hvis ikke muslimene ble behandlet bedre, ble det klart oppfattet som trusler, og fyren ble straks svært upopulær i landet.

Hva skal vi si når Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono uttaler at «brenning av Koranen truer verdensfreden«? Er det en trussel eller en advarsel? Hvis det er en advarsel, er det omsorg for oss ikke-muslimer som ligger bak? Frykt for de stakkars uskyldige småbarn som må bøte med livet for avsindige muslimers raseri? Er jødehateren glad i oss?

HARMONI
Litt underlig forøvrig at han sier at «det truer harmonien blant religiøse folk» – alle kan se at islam er i konstant strid med seg selv, jfr sunni-sjia problematikken i Irak, de er i konstant strid med smågrupperinger innen islam, jfr massevis av drap i muslimske land, de er i strid med andre religioner, jfr. terror og overgrep mot koptere i Egypt, terror og vold mot jøder i Midtøsten, terror, vold og overgrep mot kristne i massevis av muslimske land, for eksempel i Sudan, – de hater USA, Israel og Vesten, og overalt hvor det blir en viss mengde muslimer ser vi de samme symptomene: de skal ha mer, de er misfornøyde, de brenner hundrevis av biler, de demonstrerer, de skriker, – det til tross for at de får Vestens goder i en uhørt grad, for eksempel her i Norge. Er det harmoni? Kanskje han mener de andre relgiøse folkene. Må være det, for hvor det er islam finnes det ingen harmoni.

GRUPPETENKING
Generaliserer jeg? Ja. Er det galt? Mens vi normalt i Vesten snakker om personlige rettigheter, personlig frihet, personlig utvikling, så snakker muslimene om seg selv som gruppe. Jeg la merke til i går i en debatt i NRK, hvor den muslimske Venstrepolitikeren Yousuf Gilani hele tiden omtalte Nordmennene som «dere», til tross for at intensjonen hans var nettopp å fremstille seg selv som en del av Norge, – eller som det ble sagt av Inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV): «Norge er flerkulturellt, innvandrerne er kommet for å bli, enten Tybring-Gjedde og Frp liker det eller ei» (sitert fritt etter hukommelsen.)

Ja, en del av Norge vil de gjerne være, når det passer. Men de vil også gjerne markere avstand, at de er en gruppe. Og noen ganger kommer det frem sannsynligvis uten at de er klar over det. Muslimene tenker seg selv som en gruppe, ikke individ. Det ser du tydelig i dette tilfellet. Indonesias president har ikke tenkt å starte noen krig mot USA, det har han ikke ressurser til. Men han vet at det er andre muslimer som vil bli forbannet. For muslimer blir forbannet, ofte, lenge, og veldig. Så det er riktig å generalisere.

Advarslene og truslene som vi nå får fra omtrent alle verdens hjørner, inklusive i vår egen storstue, begynner å bli trettende og anmasende. De kommer fra smågutter som Mohyeldeen Mohammad like herlig som fra statsledere. Gale, onde mennesker truer med alt fra menneskelige spikerbomber til atomvåpen. Vil dere drepe oss? Jadajada. Skal dere bombe oss igjen? Ok, kom igjen, si det like ut. Det går ikke innpå oss lenger, det er bare mediefolka og politikerne som bryr seg og er redde.

Dere skremmer ikke oss. Vi er tøffere enn som så.

Bli i deres egne blodige hjørner av verden, kos med dere selv og deres syke voldsforherlingende religion eller kultur eller hva dere nå enn måtte kalle det, men la oss være i fred. Det er så slitsomt å måtte hisse seg opp hver eneste gang en eller annen raring finner på noe som provoserer dere, og er det ikke en raring, så hisser dere dere opp over saker som for oss i den siviliserte verden anses som normalt, for eksempel harmløse karikaturer, inklusive av profeter, politikere, guder, Peter Pan og andre personer, virkelige og inbildte.

Susilo Bambang Yudhoyono, drit og dra. Du gjør ikke inntrykk på oss. Du bare irriterer.

VG

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.