Aznar: Israel en del av Vesten

José María Aznar, den tidligere spanske statsministeren, kom til Washington tidligere denne uken for å promotere sitt initiativ Friends of Israel. Han kritiserte Obama-administrasjonen for for ensidig Midtøsten-politikk.

– Det er viktig å ha et godt forhold til den muslimske verden, sa han. Men ikke på bekostning av det israelske folks tillit, sa han til Jerusalem Post.

Et felles syn på strategiske spørsmål er den fellesnevneren som binder sammen medlemmene i foreningen hans, hevdet han. Han uttrykte dette slik: – Israel er en integrert del av Vesten, og jo svakere Israel er, jo merkbart svakere vil hele Vesten bli. Lar vi Israel bli demonisert, vil det føre til delegitimering av de verdier vi selv setter pris på. Om Israel skulle forsvinne som følge av maktbruk fra landets fiender, har jeg alvorlige problemer med å forestille meg at Vesten kan forbli som vi kjenner den.

Dette innlegget ble publisert i Nytt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.