NTB uten gangsyn

Igjen har den muslimske terroristorganisasjonen Hamas skutt ut en av sine utallige missiler for å ramme sivilbefolkningen i Israel. Israel overvåker aktiviteten deres kontinuerlig, og er som demokrati forpliktet og berettiget til å forsvare sine innbyggere mot fiendtlig beskytning. I alle andre tilfeller ville verden si: – det skulle da bare mangle. Eller?

Men NTB sammenligner den islamistiske terroristorganisasjonen Hamas med demokratiet Israel ved å sidestille dem uten overhodet å differensiere:

Både den israelske hæren og væpnede palestinske grupper pleier å gjengjelde angrep fra motparten.

Både og? Teknisk sett er dette riktig, hvis vi ser på gramatikk og de fysiske forholdene: prosjektiler etc forflytter seg fra A til B. Det foregår begge veier. Men er det dermed sagt at det er riktig? Som både Norge og Sverige? Både menn og kvinner? Både hvite og svarte?

La oss tenke oss et scenario der en mor med fire barn blir angrepet på gaten av en gjeng ungdommer som hadde festet hele natten. Det ser farlig ut for de fem, men heldigvis for dem kommer det plutselig gående ti politikere som skal i en møte. De ser straks den fortvilede moren og de skrikende ungene, og løper til, og gjør en resolutt innsats for å redde familien. Ungdommene har en høyst besyndelig oppførsel, det virker som om alle normale humane holdninger er blåst bort, og de gjør motstand når politikerne prøver å stoppe dem. Og det selv om politikerne er dobbelt så mange som dem, og i tillegg er de helt edrue, altså er ungdommene styrkemessig underlegne.

Siden ungdommene ikke skjønner sitt eget beste og går til angrep på familiens forsvarere, må politikerne vise handlekraft, og det hele ender med en brukket kjeve da en av politikerne blir nødt å slå hardt fra seg i selvforsvar. En av de andre ungdommene slår ansiktet i bakken og blir kraftig oppskrapet i ansiktet, og halve nesen blir borte når fire av politikerne tar hver sine armer og bein og løfter ham bort fra ungene han plager, men når han gjør motstand faller han i bakken uten å rekke å ta seg for.

NTB ville neppe skrive om hendelsen slik som de omskriver staten Israels forsvar av sine innbyggere, – nærmest som om gruppene var likestilte. Selv om heltene i denne situasjonen var overlegne. Det er ingen tvil om hvem som er helten. Likeledes, vi hadde nylig en biljakt der uskyldige ofre ble mishandlet på det groveste. Blir det omtalt som om partene er likeverdige? Når politiet beskjøt dem og reddet dem, kanskje det også ble skutt tilbake: «Både det norske politiet og bilranere pleier å gjengjelde angrep fra motparten»? Yrkeskriminelle kvinnemishandleres fagforening liksom?

Jeg tror vi ser forskjellen. Og jeg tror vi ser den helt tydelig. Og jeg tror at de som skriver slikt, også ser denne forskjellen. Men de skriver det likevel. Og det tror jeg de gjør av ond vilje. Jeg tror ikke de er så humane og skikkelige som de vil vi skal tro – heller ikke tror jeg at det er uvitenhet som gjør at de ikke differensierer. Ingen ting tyder på det. Å innbille meg at NTB ikke vet hva de gjør, eller at de har høy moralsk standard, eller at de skriver dette fordi de vil prøve å være «balansert» går ikke. Så dum er jeg ikke. Fordi vi vet at verre ting har skjedd før i det norske samfunnet, – og det uten konsekvenser for dem som gjorde det. Så de kan føle seg rimelig trygge.

Det var for eksempel utelukkende norske, statsansatte, velutdannede, gjennomsnittlig intelligente tjenestemenn som arresterte alle de 532 jødene som ble deportert med DS «Donau» for å bli tatt livet av. Snille, humane, skikkelige nordmenn som sikkert hadde familie, mange av dem, skysset 302 menn, 188 kvinner og 42 barn lukt i tilintetgjørelsen. Det var ikke takket være dem at 8 menn, som de eneste av de 532 menneskene, overlevde folkemordet.

Det har heller aldri blitt tatt noe skikkelig offentlig oppgjør med dette. Disse humane, snille, skikkelige norske bødlenes håndtlangere, nazistenes løpergutter, har aldri måttet stå til ansvar for de familiene de utryddet.

Jeg skal for en gangs skyld være litt subtil. Jeg skal ikke skrive at NTB lar være å skrive at Hamas er en terroristorganisasjon fordi de innerst inne er jødehatere. Jeg skal ikke skrive hvorfor de holder tilbake opplysningene som de kunne gitt oss, om at Hamas angriper Israel, uskyldige mennesker, de skyter raketter og bomber på sivile, på kvinner og gamle, på barnehager og skoler, for å drepe dem. For å kunne danse av glede i sin glede til sin «gud» Allah fordi de drepte noen vantro jøder på hans befaling slik Muhammed legger ordene i hans munn (fra «Smakebiter fra Koranen«):

Hvis de [de vantro] snur seg bort, så pågrip dem og drep dem der dere finner dem, og ta ingen av dem til deres venn eller hjelper (Sure 4,89) De vantro må bare ikke tro at de kan komme unna. De kan ikke forpurre noe. Gjør klar mot dem alt dere makter av stridskrefter og rytteri, så dere kan sette skrekk i Allahs og deres fiende og andre i tillegg, som dere ikke vet om. (8,59-60)

Men jeg kan jo bringe en saksopplysning som neppe kommer i norske main stream media, nemlig at september ble en rekordmåned for utskutte raketter mot Israel fra Gaza, ifølge IDF’s statistikk.

Siden måneden etter operasjon Cast Lead tidlig i 2009 har det aldri vært avfyrt så mange raketter mot Israel fra Gazastripen som nå. Man tror det store antallet skyldes Hamas’ ønske om å forpurre fredsforhandlingene mellom de to land.

IDF’s website rapporterer 30 missiler totalt, av disse 14 Kassam-raketter, 15 bombekastergranater, og en Grad mellomdistanserakett. Dette var mer enn en dobling fra måneden før. I august ble det skutt 13 missiler mot Israel.

Det har til nå blitt avfyrt 163 missiler mot Israel i år. Av disse var 106 Kassamraketter, 50 bombekastergranater, og 7 Grad-raketter.

Til tross for toppen denne måneden, er tallet for 2010 lavere enn noensinne etter at det begynte å regne med raketter regelmessig i 2002. I alt har terrorister skutt 11.293 raketter mot Israel i nesten ni år. Angrepene øket i antall i 2003 og 04, men minsket så kraftig i 2005, da Israel trakk seg ut av Gaza. Så begynte det å øke kraftig igjen, til 2008, da det ble skutt over 3000 raketter mot landet.  Israel iverksatte Cast Lead (angrepet mot terrorister på Gaza) i slutten av 2009, og antall raketter sank kraftig, ifølge IDF’s blogg.

Alt her i verden har en årsak. At det norske nyhetsbyrået NTB faktisk sidestiller en av verdens mest ondsinnede terroristorganisasjoner (som – vel å merke har et klinkende klart mål: å utrydde den jødiske staten) med et land, en moderne, demokratisk stat, har også sin årsak – selv om de ikke innrømmer det. Årsaken er den samme som fikk nazistene til å organisere det enorme folkemordet på jødene under sist verdenskrig. Nemlig antisemittisme. Jødehat på norsk. Og dette får slike utslag i ett kjør. Det får mediene til å bringe en mengde opplysninger og nyheter om Israel, som bare de er negative nok, blir spist levende.

ABCnyheter: Rakettangrep mot Hamas på Gazastripen

Dette innlegget ble publisert i Terrorisme og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.