Farge»rikt» i Vollsmose, DK

Alt har sin pris.

Dette uttrykket begynner å bli slitt etter å ha blitt gjentatt til det kjedsommelige. Men ikke mindre er det sant.

«Jeg har altid sagt, at jeg er stolt af at bo i Vollsmose. Jeg begynder at blive træt nu. Flere og flere af mine naboer kommer og fortæller, at de er blevet overfaldet og er blevet frarøvet deres penge. Eller at deres bil er blevet brændt af. Og alle spørger: ”Ra, kan du ikke gøre noget?” Jeg må indrømme, at jeg føler mig magtesløs,» siger Ra Ranukel til Fyens Stiftstidende.

Ifølge formanden er det en bande af somaliere, der står bag overfaldene, som foregår på stisystemerne i området.

«Man har mærket, at noget har været under opsejling, og nu slår somalierne og palæstinenserne igen,» siger Ra Ranunkel

Prisen er de konflikter som oppstår som følge av en uansvarlig innvandringspolitikk. Og prisen er høy: følelsen av utrygghet i sitt eget hjemområde, ufred, materielle ødeleggelser, vold. Det er slett ikke myndighetene eller politikerne som betaler den prisen. Men privatpersoner, fastboende lokale innbyggere, i dette tilfellet etniske dansker. De betaler altså en pris, men for hva? For et fargerikt, multikulturelt fellesskap hvor alle er venner og samarbeider? Om det bare var slik. Det er jo det alle ønsker.

Dessverre er det ikke så mye som tyder på at det vil bli slik. Ingen steder, selv ikke USA, som mange henviser til som en vellykket «smeltedigel», kan skilte med noen særlig vellykket integrering, – folk bor i grupper etter tilhørighet og etnisitet, det er helt klart. Alle kjenner China Town og Little Italy i New York, og fargekart som tydelig viser at dette er tilfellet i mange amerikanske storbyer, er nylig publisert på nettet. Se gjerne her…

Jyllandsposten: Danskere udsættes for racisme i Vollsmose

Dette innlegget ble publisert i Innvandring, Islam, Samfunn / politikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.