Verden har kommet til Ola Nordmann

Ola, han med nisseluen, er ikke forberedt når han skal ut i verden. Han står der og blinker med øynene, helt fjetret av alt det store, fine, flotte som Verden har å by på. Så når det kommer noen bort til ham og tilbyr ham gull og grønne skoger kjøpt på fantastiske vilkår, går han rett i fella.

Men det har vi visst lenge. Og mange nordmenn har nå vært i utlandet mange ganger, så de vet at det ikke er gull alt som glimrer. De har utviklet en sunn skepsis.

Men nå har Verden kommet til Ola. Det har Arbeiderpartiet sørget for. Det var kanskje Gro som startet det hele, men hun fikk god hjelp av Bondevik og resten av de naive kristenpolitikerne. Nå har Jens overtatt, og kjører på med sine støttespillere blant eks-kommunister og godtruende snillisme-representanter fra Sosialistisk Venstreparti, et parti som på 80-tallet var fascinert av og uttrykte støtte til regimer og totalister som DDR og Tito, mens de samme fnyste av åndshøvdinger som f. eks. Andrej Sakharov (vinner av Nobels Fredspris i 2005). Fremdeles fremstår partiets representanter som eksponenter for en vanvittig naivisme, – eksemplifisert i saken om «spionasje» som angivelig skal ha vært foretatt fra USA’s ambassades medarbeidere, sammen med nordmenn vervet for oppgaven. Ikke bare demonstrerer de en naivitet som burde premieres, men en tydelig mangel på evne til å skille. Evnen til å skille fra hverandre en del verdier er svært viktig i dagens samfunn: skille mellom rett og galt, godt og ondt, venn og fiende, viktig og uviktig, sannhet og løgn.

I alt dette utmerker sosialistene seg – i negativ retning om man skulle være i tvil. Man kunne komme med noen eksempler, – jeg skal ikke lage en lang liste, men nevne et par, i tillegg til den dagsaktuelle saken om USA’s årvåkenhet overfor terrorister, som altså i SV’s øyne er spionasje. Mens altså de samme er totalt tause når muslimske imamer reiser til moskeer i Norge og oppfordrer norske muslimer til å forberede seg for terrorisme i Norge. Enda godt sjefen for de hemmelige tjenestene i Norge, PST, sier klart ifra om at USA ikke er vår fiende, og at det er forskjell på USAs ambassade og Irans ambassade, for eksempel.

Hva med den hårreisende uretten som daglig begås mot kvinner i de fleste muslimske land? Skulle ikke Sosialistisk Venstreparti, som selv mener de kjemper for «solidaritet og fellesskap» kjempe for de svakeste i disse samfunnene? Skulle det ikke være en naturlig prioritert oppgave for et parti som ønsker solidaritet og fellesskap å gå til frontalangrep på de skjeggede gamle mennene i Iran som har fratatt kvinnene retten til å ferdes offentlig uten slør, som gjør det vanskelig for dem å studere, som gjør det vanskelig for dem å være noe annet enn mannens tjener? Skulle det ikke være naturlig for en sosialist å kjempe med nebb og klør for å få kvinnenes rettigheter i Saudi-Arabia opp noen hakk, så de i alle fall får kommet seg i bilen og kjøre en tur til butikken uten å risikere straff for det?

Å stå på gata og vifte med flagg om «en fredelig verden» er greit. Greit, man har lov å ønske det man vil. Men tro ikke at det er en fredelig verden. Verden er som den er, så man får beskytte seg og sine så godt man kan. Jeg har mer tro på dem som ser rundt seg mer åpne øyne, tar innover seg de faktiske omstendigheter, og handler deretter.

Vel, så er vi tilbake til Ola med nisseluen, som riktig nok ønsket seg at verden var slik at man kunne invitere hele verden inn i stua si, og så skulle man ha det hyggelig og sitte i all fred og ro resten av kvelden og bare prate om hyggelig ting og le hjertelig sammen. Også kalt «det fargerike fellesskapet» eller «multikulturalismen». Som vi skjønner er SV og store deler av den norske kulturelite, akademia og den politiske verden fra ytterste venstre, gjennom AP, SP, Kfr og langt ut på høyresiden gjennomsyret av illusjonen om et lykkelig og fargerikt fellesskap. Med noen hederlige unntak.

Aftenposten skriver at man frykter at «omfattende forsikringssvindel» har pågått i mange år. Det snakkes om at 300 kollisjoner kan ha vært fiktive. Millionbeløp har blitt lurt ut av forsikringsselskapene. Overraskelsene kommer:

Surprise 1

Kolliderer med vilje
– Ved å samarbeide og sammenligne selskapenes rapporter har vi avdekket et nettverk der bilførere kolliderer med vilje, for å heve forsikringsutbetaling etterpå, sier kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Surprise 2

I bilsvindelsakene som nå rulles opp, består hovednettverket av rundt 80 personer, mange venner og familie. Flertallet tilhører et iraksk miljø i Norge. De fleste av ulykkene har skjedd i Hedmark, Buskerud og Vestfold, trolig fordi noen av de mest sentrale aktørene bor her.

Selvfølgelig bidrar også Ola Nordmann selv til at norske forsikringsselskap bedras for rundt 300 millioner hvert år. Det som avsløres av det. Mørketallene er nok store, antas det. Men Ola kunne jo få dytta litt på nisseluen og begynne innse at verden ikke er full av velmenende snille mennesker som yter maksimalt til fellesskapet for at det skal bli så deilig og godt som mulig for alle, men at det tvert imot er en drøss mennesker som gladelig suger ut maksimalt av det de greier fra et velferds- og velstandssamfunn som i stor grad er basert på ærlighet og åpenhet. Og at mange av disse er innvandrere. Faktisk flere og flere. Bare spør fengselsansatte.

Aftenposten: Frykter omfattende forsikringssvindel
Et nettverk av familier og venner kan stå bak 300 arrangerte og fiktive kollisjoner.

Dette innlegget ble publisert i Innvandring, Samfunn / politikk og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.