Frykt: medias skyld?

Svenskene er noe for seg selv, – men vel å merke ligger ikke vi nordmenn langt etter.  Jeg har skrevet mye om Sverige i denne bloggen, men så skjer det mye underlig der også.
(Bildet: se hvilke bildet ett enkelt søk på «rosengård» på google viser.)

Vi leser mye om Malmø (hvis vi leser andre steder enn i dagspressen) og om gettoen Rosengård – et fristed for kriminelle i den forstand at politi og andre myndigheter ikke har full kontroll og full oversikt over hva som skjer her. Vi har lest om rasende muslimske innvandrere som går løs på utrykningskjøretøyer, vi har lest om skyting, vi har lest om brannstiftelse, voldtekter og antasting, vi hører om fastboende som blir stoppet og avkrevd legitimasjon, og vi leser om jødehatet som er så stort blant muslimene spesielt her, at jøder ikke lenger føler seg vel, men flytter fra bydelen, og fra byen. Fra Sverige.

Barna på Rødklintens førskole i Rosengård skulle fotograferes her forleden. Men Pixybild, firmaet som skulle fotografere barna, meldte avbud bare kort tid i forveien. De «kjente seg utrygge i bydelen» var begrunnelsen. Som vi husker skjedde det en enorm eksplosjon i bydelen natten før.

Tirsdags morgen ringte fotografen og sa hun kjente seg utrygg, og viste til at hun hadde dyr utrustning som hun var engstelig for.

Men det falt ikke i god jord hos skolesjefen i Rosengård, Jytte Lindborg. Hun er «besviken på fotografen och företaget.»

Det är helt oacceptabelt och ur ett barnperspektiv förfärligt. Jag har svårt att tänka mig att man ställt in fotograferingar i andra delar av Malmö.

Skolchefen beklagar att barn, vuxna och boende i stadsdelen nu stigmatiseras ytterligare. Konsekvenserna av den ensidigt negativa mediebilden slår hårt mot Rosengård.

Sånn kan det gå når pressen ikke oppfører seg. Til tross for årevis med oppdragelse, – pressen i Sverige er så lydige at de knapt tør åpne blekkhuset når det skjer noe ille i innvandrerbydelen, – selv når alle vet det er en innvandrer som var forbryteren, unnlater svenskene å skrive det. Politisk korrekte så det holder.

Nå slår det tilbake på dem selv. Noe slår tilbake. Noe de ikke vet hva er, det later til å være helt uforståelig for skolesjefen. For til tross for alle disse årene med streng presseskikk anklager hun nettopp pressen, – svensk presse er i særdeleshet rammet av trusselen som ligger i å risikere å bli «brunmalt». Som vi vet skal det lite til i Sverige før du er rasist. Sverigedemokratene blir som kjent boikottet og utestengt, brunmalt og kalt rasister, – fordi de peker på de negative sidene ved den ukontrollerte innvandringen Sverige har.

Skolesjefen er jo ikke noe umenneske, må vite. Hun skjønner redselen. Men hvem sin skyld er det? Avisene i Sverige meldte om eksplosjonen. Det var nok helt galt av dem. For:

Ska jag sätta mig in i fotografens roll och hennes förklaringar så är det det jag tar till mig. Det handlar om rädsla och otrygghet. Var har hon fått den bilden av Rosengård om inte från media?

Nei, mediafolkene, de mediafolkene. Nå må de etterhvert skjønne at de ikke må skrive om noe som skjer i samfunnet! Folk blir utrygge! Sverige kommer nok til å bli et kaos snart om ikke media slutter å berette om eksplosjoner og drap og voldtekter og jødehat og slagsmål og tyverier, bilknusing, trusler og annet uvesentlig.

Skanskan.se: Vågade inte fotografera barn i Rosengård

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Innvandring, Islam. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.