Muslimer fordømmer selvmordsangrep?

«Muslimer i Norge fordømmer selvmordsangrep» kan vi lese i Aftenposten i dag. Bra. Så vet vi at de er på samme side som oss.

Er de? Nå skal jeg straks skrive noe som erfaringsmessig starter hoderysting og en strøm av «nei nei nei, du har misforstått» hvis jeg skulle være så dum å nevne det i en samtale om terrorisme.

At muslimer ifølge Koranen og tolkninger av den, samt tilleggsskrifter og praksis kan lyve, – og gjør det. I islams verden, og i vår verden.

– Men muslimer i Norge er velutdannede og velintegrerte, og de er fjernt fra terrorisme og hat, hører vi ofte.  Det er ingen grenser for hvor feil man tar når man hevder at de ikke er så fjerne som vi vil ha det til, og som vi ville ønske. Noen kommer i beit for argumenter når man peker på denne siden av islam, – og velger en av de mer primitive, men velkjente metodene, man tier ihjel, eller man kaller vedkommende rasist, islamofob, eller til og med dum.

Fordømmer muslimer i Norge virkelig selvmordsangrep? Det kommer an på. Døm selv. Artikkelen over viser til en uttalelse fra Islamsk Råd i Norge: rådet «sier i en uttalelse at det fordømmer på det sterkeste selvmordsaksjonen som rammet Stockholm lørdag.» Spørsmålet er for det første: mener de det? Vi vet at løgn, – Al-taqiyya – er lovlig i islam. Al-taqiyya er kort fortalt en bestemmelse i islam som gir muslimer lov å lyve når det er formålstjenlig. Se under for mer informasjon om dette emnet.

Av dette kan man vel uten å ta munnen for full trekke den slutning at en muslim neppe er til å stole på. Ikke fordi man har noe imot muslimer, langt fra. Men når man bekjenner seg til en religion som tillater medlemmer å lyve, og som talsmenn for muslimer her til lands hevder hele tiden, er det bevisste valg man tar, og muslimene er så oppegående at det ikke er måte på, så må vi kunne anta at de selv også vet at de ikke er til å stole på, altså de lyver nå og da, sånn når det passer. Nå passer det sikkert bra. Nå er det et bra tidspunkt å innta en holdning mot selvmordsbombing.

For det andre: Islamsk Råd, som uttaler seg, har en religiøs leder i sitt system som slett ikke fordømmer selvmordsbombing, men som tillater dreping av sivile israelere. Sikkert også fordi det tjener islams sak i hans øyne. Yusuf al- Qaradawi heter denne mannen. Han har millioner av tilhengere, og er leder for Europas fatwa-råd, og uttaler seg jevnlig. Han regnes som en stor autoritet innen islam. Islamsk Råd i Norge tar ikke avstand fra denne mannen. Hans uttalelser oser av jødehat og kvinneforakt.

Dette er forøvrig mannen domprost i Oslo, Olav Dag Hauge, mente var «en som ønsker dialog og fred» og «veldig ekte»  da han reiste til Midtøsten for å skape dialog i 2006 da muslimene laget rabalder første gang for noen skarve tegningers skyld. Det må være trygt å vite at de har mennesker som går rundt i ørska og tydelig ikke har den ringeste peil på hva islam er, hva disse menneskene står for og hva de bekjenner seg til helt åpenlyst, for dem som er medlemmer av Den norske kirke. Kirkens menn har hatt det med å engasjere seg i politikk i de senere årene, – det kunne være fint om de også da velger rett side, siden de som voksne mennesker står ansvarlig for det de sier og gjør, – og man kan vel legge til, – særlig siden de representerer et kirkesamfunn.

Aftenposten: Muslimsk leder hyller Holocaust (Av Halvor Tjønn)
Aftenposten: Muslimer i Norge fordømmer selvmordsangrep

Les om Al-taqiyya:
Wikipedia
Al-islam.org
Interessant artikkel på Facebook med mange linker om emnet
Thereligionofpeace.com

Les om Qaradawi:
Document.no
Willy.no

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Innvandring, Islam, Terrorisme og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Muslimer fordømmer selvmordsangrep?

 1. Tilbaketråkk: Ingen støtte for terror i islam? « www.willy.no

 2. Eldorado sier:

  Jag tycker inte det är kreativt att läsa ordagrant vad som står skrivet. Det är klart att man inte skall ljuga om sin nästa och jag håller med dig att din nästa kan mycket väl vara hela världen. Men om jag hävdar att jag har 10.000 i fickan fast det bara är 10 så är det inget falskt vittnesbörd om min nästa. Men det är en lögn som inte är fel mht de tio budorden.

  Det kostar på om man vill leva upp de kristna reglerna, Willy. Eller vet du något ställe där bibeln anger undantag i krigstillstånd? Jag vet inget.
  Koranen innehåller många verser som är krigiska, liksom även det gamla testamentet inom kristendom och judendom. Du kan förmodligen lika bra som jag vad som står i tex Moseböckerna. Det är ju det bya testamentet som ger kristendomen en unik position. Mig veterligen angav inte Jesus separata regler för krig.

  Jag tror du får granska dina källor lite bättre Willy och inte bara tro vad du önskar höra. Du kan lyssna på Jens orbacks uttalande som inte är från 2006 utan 2004. Dessutom i TV. Lyssna vad han säger och jämför med ditt citat.
  Mon Sahlins uttalande är inte från 2002 utan 2001 och det korrekta citatet är «Vi borde ju fundera mycket över vad menar vi med svensk kultur. Ofta tror jag att det är en väldig avundsjuka från oss att den som kommer från Turkiet eller Iran eller Somalia har ofta så mycket mer självklar stolthet över språk, traditioner som de vill förstås bevara och det känner vi oss ofta hotade av just därför att vad har vi, sjunga liksom runt granen eller runt midsommarstången»

  Att kritisera någon för att inte tala sanning ställer stora krav på själv hålla sig till sanningen 😉

 3. Willy sier:

  Ikke så lett å ta dette alvorlig Hans.

  Den første delen din er noe av det mer kreative jeg har sett innen tolkning av de ti bud. Begrepet «din neste» omfatter som kjent hele menneskeheten.

  Siste påstanden din er selvsagt viktig i vanlig samliv mellom mennesker. Men hvis vi skulle «tyde alt til det beste» i forhold til nazi-Tyskland, hadde Norge i dag vært tysk, og alle jøder i verden hadde vært utryddet. Det er naivitet å komme med slike ting i en krigssituasjon.

  Min påstand er at det er naivitet på linje med denne som driver Sverige. Fatter ikke de ledende politikere nå etterhvert, etter at Sverige, nettopp det landet som i særdeleshet har åpnet opp for ekstreme mengder innvandrere, især muslimer og lagt seg paddeflat for islam, ble rammet av en selvmordsbomber, – at ingen kan godgjøre islam.

  Sveriges integrasjonsminister Jens Orback sa i svensk Radio P1 i 2006: ”Vi skal vara øppna och generøsa mot islam och muslimerna. For den dagen vi blir til en minoritet, då kommer de att gøra likadant mot oss.”

  En slik uttalelse sier ganske tydelig at han forsto like lite av islam som Mona Salin i 2002: «Jag tror at det er lite det som gjør många svenskar så avundsjuka på innvandrargrupper. For ni har kultur, en identitet, en historia, nogonting som bindar i hop er. Och vad har vi? Vi har midtsommarafton och sådanna tøntiga saker.»

  Islam er ikke som ekte jødedom eller ekte kristendom, – at bare de får være i fred og dyrke sin gud, så er det fred rundt dem. Som det står i Bibelen og i jødedommens skrifter. Ekte islam er slik som Koranen foreskriver. Les gjerne over.

 4. Eldorado sier:

  Intressant observation Willy! Inom vare sig islam eller kristendom är lögn något förbjudet.

  Den kristna tron baseras ganska mycket på de tio budorden. Buden som behandlar lögn säger: «Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa»
  Alltså, det är fullt ok att ljuga men inte om din nästa.

  I sin lilla katekes så förklarar Luther vad som menas:
  Vi skola frukta och älska Gud, så att vi icke beljuga, förråda, baktala eller illa berykta vår nästa, utan urskulda honom, tänka och tala väl om honom och tyda allt till det bästa.

  Den sista delen av Luthers förklaring är väldigt viktig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.