Ingen støtte for terror i islam?

Jada. Vi hører dere. Men tror vi nødvendigvis at det dere sier nå, er sant? Kanskje dere lyver, slik det er lov i islam? Hvorfor sier dere forresten dette, mens Koranen sier noe annet?

Islamsk Råd Norge (IRN) var utvetydige i sitt syn på terror, som må møtes med «kategorisk fordømmelse».

– Bruk av terror har ingen støtte i vår religion. Bevisste drap på uskyldige er en avskyelig handling. Vi må derfor hele tiden bekjempe fordommer og vrangforestillinger blant våre egne og hos andre, sa IRN-leder Senaid Kobilica.
VG: Skuffet over oppmøtet under antiterror-markering.

Så noen eksempler på Koranens mening om vantro og jøder. Har terror støtte – eller ikke – i islam? Det beror kanskje på øynene som ser, om de i det hele tatt aner at dette står i Koranen, hvordan de tolker det (for du kan selvsagt tolke dette som at det gjelder en tur i skogen for å sanke sopp om du vil) – og om det er sant. For i islam er det lov å lyve, du vet det? Al-taqiyya kalles det. Islamsk Råd Norge har som kjent heller ikke tatt avstand fra sin lærer Qaradawis grusomme holdninger. Han synes nemlig selvmordsbombing er helt ok, når det er sivile jøder som rammes. Han synes også det er ok å banke kona, hvis det ikke synes.

Så… har terror støtte i islam? Eller ikke?

Drep dem [som bekjemper dere] hvor dere påtreffer dem (Sure 2,191) Hvis de [de vantro] snur seg bort, så pågrip dem og drep dem der dere finner dem, og ta ingen av dem til deres venn eller hjelper (Sure 4,89) De vantro må bare ikke tro at de kan komme unna. De kan ikke forpurre noe. Gjør klar mot dem alt dere makter av stridskrefter og rytteri, så dere kan sette skrekk i Allahs og deres fiende og andre i tillegg, som dere ikke vet om. (8,59-60)

Og på grunn av jødenes urettferdighet har Vi forbudt dem goder, som tidligere var dem tillatt, fordi de legger hindringer på Allahs vei for mange, fordi de driver åger, som vitterlig bøle dem forbudt, og tilegner seg folks eiendom på uhederlig måte. Vi har beredt de vantro blant dem en smertelig straff. (Sure 4,160-161)
(Fra «Smakebiter fra Koranen«. Les gjerne boka selv.)

Les gjerne søndagskronikken på Snaphanen om taqiyya og annet. «Julia Caesar» setter ord på mye av det vi tenker.

Dette innlegget ble publisert i Islam og merket med , , . Bokmerk permalenken.

11 svar til Ingen støtte for terror i islam?

 1. Birgir sier:

  Vi vet også at forrige generalsekretær Shoaib IKKE ville fordømme terrorhandlinger.

 2. Raja sier hva det skal være for å få hodet sitt smurt opp i pressen. Dette utspillet handler om hva som gavner hans politiske kariere, mer enn noe annet.

  Jeg syntes norske muslimer bare skal drite i å prøve noe som helst. De bør slutte å lese avisa, og å slutte å prøve å være samfunsbevisste borgere.
  For det hjelper ikke at de demonstrerer i Trondheim eller skriver innlegg mot anti-homo uttalelser, skriver eller demonstrerer mot terror – De blir jo angrepet og kritisert for det uansett, og det er tydeligvis aldri godt nok.

  They`re damned if they do, and damned if they don`t.
  De får det mye bedre og fredligere om de bare slutter å prøve fåfengt å gjøre det «vi» vil de skal gjøre, og heller trekker seg ut av den demokratiske debatten. Spørs om samfunnet som helhet vil nytt godt av det da.

  Vedrørende Koranens oppfordring til KRIG: Bibelen er full av liknende tekster. Også Budhismen (faktisk), Hindusimen og Kristendommen har I DAG fundamentalistiske utøvere rundt omkring i verden: Budhistiske voldelige munker i Kashmir, Hinudnasjonalister i India, Evangelisk kristen i USA og her hjemme som ser på demokratiet som en trussel fordi det tross alt gir andre religioner makt.

  Andre funny facts: det finnes ikke noen én religion av noen slag. Religion er dets tekster i møte med aktive tolkere: det betyr at forskjellige grupper vil tolke og utøve religion forskjellig. Derfor har du forskjellige utslag av religioner (slik eksemplene over viser). Viste du foresten at Shia- Islam i Iran var a-politisk og uttalt sekulær fra 1700-tallet og frem til den Iranske revolusjonen? OG at mange av de revolusjonære var inspirert av VESTLIGE tenkere?

  Det blir like feil å sette alle muslimer i samme bås som presteskapet i Iran, som det blir å sette alle kristne i bås med kristenfudnamentalistiske fanatikere som mener USA sin utenrikspolitikk bør baseres i Bibelen.

 3. Willy sier:

  Bra, så er vi enige.

  Jeg skulle også ønske at verden var annerledes. Det er den ikke.

  Så jeg peker på det som er et faktum: at når vi får flere muslimer inn i Europa, øker konflikten mellom muslimene og de andre, det gjør det overalt. Det er ikke fred ett sted det er muslimer. Ikke så mange andre steder heller, så det er sagt. Men tross alt ikke så ille som Midtøsten og ellers de stedene det er mange muslimer.

  Det betyr ikke at jeg tenker det er noe galt med muslimene. Som du sier, – de blir også selv ofre. De ER ofre.

  Alle som får islam i nærheten, blir ofre.

 4. Miriam sier:

  Jeg er enig i det du sier, det med at noen støtter selvmordsbombing etc, det har min familie også vært et offer for, men jeg skylder ikke det på Islam, og jeg veit jeg har tapt pga deres handlinger mer enn det du har. Islam fra Ahlu Al Bayt sin side er feilfri som sagt, deres tolkning av Koranen er 100% riktig som vil også si logisk, hvis alle muslimer hadde fulgt den (noe som er umulig btw fordi de fleste føler seg visst bedre av å ikke respektere andre religioner (eller mennesker andre enn dem generelt), gi kvinnen hennes rettigheter eller oppdra barna sine slik at de er heller til mer nytte for seg selv og samfunnet enn selve foreldrene) hadde ikke terrorisme blitt linket med Islam.

 5. Willy sier:

  Det jeg sier, Mirjam, er at Koranen sier det jeg skriver, altså at de vantro skal drepes. Jeg sier også at islams lærde, som Islamsk Råd i Norge IKKE tar avstand fra, sier selvmordsbombing er ok. Jeg sier også at Hadithene forteller om jødedrap, og jeg sier at muslimer jubler i tusentalls når terror mot amerikanske, jødiske og muslimske ofre skjer. Jeg sier at muslimene stiller opp i tusentalls her i landet når de kan protestere mot det de mener er fornærmelse av profeten, mens de samme ikke gidder løfte på seg når de har anledning til å demonstrere mor terror mot sivile.

  Si gjerne fra om jeg tar feil. Jeg skal da innrømme at jeg er blind, døv og analfabet.

 6. Miriam sier:

  Du høres veldig ut som om du har lest den arabiske Koranen og har vært på skole i hele ditt liv for å lære om hver og eneste aya og hva den betyr og kommer nå og snakker slik, du har bare ikke peiling på hva du snakker om når det kommer til Koranen skal jeg si deg, så la oss ta den til siden for nå.

  Og når det kommer til Sunna, hvilket Sunna mener du EGENTLIG?! Er det Sunnat Ahlu Al Bayt du snakker om?

  Oh hvor står det Terror er ok?! Er det din oversatte Koran som sier det?! Den du klipper ut og limer inn fra uten å ha engang peiling på hva det går ut på? Det at du ser folk ta gale handlinger skal ikke det skyldes på religion som sagt, det er et problem med selve personen, dens oppdragelse, og hvor uvitne foreldrene var og hvor mye hat de lærte barnet. Slik jeg ser Islam fra Ahlu Al Bayt er den feilfri, om du da går til andre sekter så finner du at det er greit å drepe andre muslimer også og bli belønnet med paradiset, så om du leter etter å finne feil vil du finne tonnvis av folk som mistolker det de kan mistolke for sin egen fordel. Det er langt ifra Islam, og du også har ikke peiling på hva det går ut på..Her er noe du kan kanskje få litt nytte av om du i det hele tatt er nysgjerrig og prøver faktisk å gjøre noe annet enn å hate det du ikke engang forstår.

  http://shiamultimedia.com/englishbooks1.html

  Du kan lese om det du vil, jeg skjønner av det du sa at du er mest ute etter muslimer, og misforstår Islam, men muslimer og Islam har aldri vært det samme.

  Og ahh, Yusuf al-Qaradawi, ja han kan de som finner logikk i hans ord følge. For meg så er jeg sikker på at jeg er ikke så forvirret at jeg følger et slikt menneske som ødlegger Islams bilde.

 7. Willy sier:

  Jeg tror de fleste ikke-muslimer forstår de tusenvis av eksplosjoner, selvmordsbomber og drap av uskyldige de ser, uten å lese Koranen. Og jeg tror vi forstår mye, selv uten å kunne arabisk. Araberne har ikke tilført verden SÅ mye at det skulle være nødvendig, hva synes du? Bortsett fra blodige stammekriger og bønnerop, og her i Norge en mengde problemer og ekstra belastninger på mange felt. Men leser de Koranen, vil man jo tenke det er litt underlig at den skal forstås STIKK MOTSATT av hva som står (føy veldig gjerne til Sunna og Hadith.)

  I tillegg ser de med egne øyne at muslimene tropper opp i tusenvis når en skarve tegning av en død person har opprørt dem. Men når det gjelder å kjempe mot terrorisme er det plutselig bare drøyt hundre mennesker som gidder å stille.

  Handling taler nok høyere enn ord, og når ordene du henviser til i tillegg sier at terror er ok, – DA blir det veldig vanskelig å vinne frem med slike argumenter som du kommer med.

  Hva med leder i Europas Fatwa-råd, Yusuf al-Qaradawi? Han støtter jo selvmordsbombere og konebankere. Har du rent glemt det da?
  http://www.willy.no/?p=736

 8. Miriam sier:

  «And kill them wherever you overtake them and expel them from wherever they have expelled you, and fitnah is worse than killing. And do not fight them at al-Masjid al- Haram until they fight you there. But if they fight you, then kill them. Such is the recompense of the disbelievers.» Skjønner, la oss ta en kikk på aya 190 [2:190] «Fight in the way of Allah those who fight you but do not transgress. Indeed. Allah does not like transgressors.»
  Do not TRANSGRESS..
  Dette er et aya som ble åpenbart til Muhammed i løpet av den perioden han var fortsatt i Mekka og islam var fortsatt ny, muslimer var undertrykt, drept, ranet og voldtatt, og med denne åpenbaringen var et signal for muslimer at de kan beskytte segselv om så de blir nødt til å drepe de som ville drepe dem.
  Jeg kan forstå at some dere mistolker dette så blir det ayaet også mistolka fra de uvitne muslimenes side, men jeg ville ikke ha gitt matte boken min skylda hvis jeg var den som misforsto løsnings metodene som var forklart i den.
  Koran har dypere budskap enn det dere tror dere forstår, å ta i det hele tatt den oversatte Koranen og faktisk bruke det som den eneste kilden, eller i det hele tatt som en kilde er teit. Yes jeg mener at du burde kunne arabisk hvis du vil utdype deg i hatet mot islam, og det vil være en lang vei å gå likevel. Men ja siden dere bruker den oversatte versjonen såpass mye hadde det ikke skadd å forstå hva det dere klipper ut og limer inn betyr.

 9. Willy sier:

  Ingen tvil om det, Kabylia. Men dessverre gjør man unntak i alle normale regler for hva som er akseptabelt eller ikke, for hva man skal respektere og tolerere, – for islam. Som om det skulle være noe spesielt med denne hatefulle, diskriminerende og bøllete relgionen.

  Og den blodtørstige, pedofile krigsherren som de kaller sin profet.

 10. kabylia sier:

  Den første terroristen var vel islam grunnleggeren.
  http://kabylia.wordpress.com/2010/12/04/medina-yathrib-massakren/

 11. mam sier:

  Her kan man lese mer om Koranens budskap om bl. a. vold og terror mot kristne, jøder, vantro og sine egne.

  Islam and Christianity :

  A Comparison of The Christian Scriptures with the Teachings of Muhammad.

  http://www.dianedew.com/islam.htm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.