Moralsk uanstendig av Aftenposten og VG

Kopterne i Egypt har vært forfulgt og trakassert i åresvis av den muslimske majoriteten i landet, men norske medier har stort sett tiet stille. Det er ikke interessant å bringe slikt nyhetsstoff. Det er de «smale» mediene som rapporterer om dette, – kristne nettverk, blogger, ideelle organisasjoner og lignende. Man kan spekulere i hva årsaken egentlig er, – er det det faktum at slike nyheter passer dårlig inn i mainstream medias bilde om at muslimer ikke er farlige, eller at mangfold og kulturblanding er en ressurs? Eller er det rett og slett frykt for å rapportere om hva religiøse eller etniske minoriterer må lide under islams voldsomme trykk, fordi man tror at dersom man stryker katten med hårene, så vil ikke katten klore? 

Dette blir spekulasjoner. Men faktum er at kopterne utgjør ca 10% av en befolkning på ca 79 millioner i Egypt. De er innfødte egyptere, men det at islam er så dominerende, gjør kopterne til en svært utsatt gruppe. Det har i årevis vært rapportert om koptere som mister jobben sin fordi de er kristne, om koptiske jenter som har blitt bortført og voldtatt, eller trakassert på annen måte. Vi vet fra hele verden at islam er det samme som blod. Hvor du har islam, har du også død, lemlestelse, voldtekter, hat, selvmordsaksjoner, alt sammen grufulle demonstrasjoner av ondskap satt i system, det kalles religion. Men islam er i særklasse på grunn av sitt politiske budskap og sin rasistiske og totalitære budskap. 

Så skjer det en grufull hendelse som er så stor og bringer så mye lidelse at norske medier ser seg nødt til å rapportere om det. En bombe eksploderer utenfor en koptisk kirke i Alexandria, og mediene rapporterer om 21 drepte. 

Men hva er overskriften? På to nettsteder, «respekterte» norske medier, synes følgende overskrift er passende for å beskrive hva som hendte: Kristne til angrep på moské etter blodbad (min uthevning). 

Kristne til angrep? Leser man litt om hendelsen på nettet, så har noen av de kristne samlet seg for å demonstrere mot muslimenes vold. Er det for mye å demonstrere, for eksempel mot myndighetenes unnfallenhet og forskjellsbehandling, og for å vise sin frykt og harme etter at de har mistet 21 av sine? Er det en provokativ handling? Tydeligvis, fordi det ble steinkasting. Hvis nå de rapportene stemmer. Men om det så skal ha vært steinkasting, hvem begynte? Det kan like gjerne ha vært muslimer som kristne, og muslimene er vel strengt tatt mest troendes til å kaste stein, eller er jeg helt på jordet når jeg påstår det? Jeg mener, jeg leser jo nyheter… 

Dette er faktisk et overgrep av Aftenposten og VG. Det er å snu de faktiske forhold 180 grader rundt. De kristne fremstilles som forbrytere i denne overskriften, mens virkeligheten faktisk er helt motsatt. 

Aftenposten
VG, VG

Les også
Muslimsk vold og diskriminering mot kristne i Egypt 

Aftenposten nett 01. januar 2011VG nett 01. jan 2011
VG nett 01. jan 2011

 Oppdatering: Kl 14:40 ser forsiden slik ut. VG har vel innsett det syke i å skrive om eventuell steinkasting og presentere det som nyheten, mens den virkelige nyheten er at 21 koptere ble drept av hatefulle muslimer.

 

[ad#Google Adsense-468px]

Dette innlegget ble publisert i Innvandring, Islam, Midtøsten, Muslimsk undertrykkelse og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Moralsk uanstendig av Aftenposten og VG

 1. Willy sier:

  @Jon: «Mangfold og kulturblanding KAN absolutt være en ressurs.»

  Jeg omgås hver dag folk fra andre kulturer, så det er ikke der det butter for meg 🙂

  Det er to ting meningseliten må lære seg. Enten gjør de det i tide, og vi kan få levelige forhold, ellers å blir det krig på ett eller annet nivå, – tror jeg.

  Det ene er at islam ikke er en religion som andre, men en ideologi som bringer med seg vold. Muslimer må derfor særbehandles. Dette vil, om de ikke innser det, likevel tvinge seg frem.

  Det andre er at konflikten i midtøsten er den samme som her. Islam mot resten. Kort og godt. Tar vi parti mot Israel tar vi også parti mot oss selv. Blir Israel angrepet, blir vi anrepet. Blir Israel slått, er det ute med oss.

  Disse tingene vil vi lære før eller senere. Spørsmålet er hele tiden: vil vi lære det i tide? Det ser ut til at lærekurven for politikere, akademia, media og kulturpersonligheter er uendelig bratt.

 2. Jon sier:

  Mangfold og kulturblanding KAN absolutt være en ressurs.
  MEN: Du har et vanvittig godt hovedpoeng. Snakk om å snu saken opp ned!
  Det er skammelig at dette er standarden når det gjelder kristen/muslimer i norske medier. Vi ser det samme med ISrael/palestina konflikten.

  Vi bør spørre oss hvorfor. Og de ansvarlige bør bli ansvarliggjort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.