Som å rive Hitlers hjem

Mens media i Norge nærmest selvsagt, som på automatikk, fordømmer at jøder bygger boliger i Øst-Jerusalem, byen som har vært jødenes hovedstad i tusener av år, og som Jordanske arabere okkuperte i 1948 mens de jaget ut de jødene de ikke drepte, – mens arabere som bor i Israel kan bygge og bo i full frihet, – føles det for andre som en befrielse å rive ned hotellet som fungerte som bolig for stormufti i Jerusalem Hajj Amin al-Husseini.

Al-Husseini var kjent som en stor beundrer av Hitler, med samme felles mål: å få utryddet jødene. Eks-politiker og eks-statsminister Thorbjørn Jaglands helteskikkelse Yassir Arafat var stolt av sin onkel, Hitlers partner. Al-Husseini sto for opprettelsen av en spesiell muslimsk avdeling i samarbeid med nazistene, som sto for utryddelsen av 90% av Jugoslavias jøder.

Norske medier gjør seg til mikrofonstativ for araberne som mener Israel ikke har rett til å bygge på tomten. Hva med et skjøte? Det fungerer slik i alle andre land at når du har kjøpt en tomt og fått byggetillatelse, er det bare å sette i gang. Men ikke for jøder som ønsker å bygge på land de har kjøpt.

Ynet: ‘Chance for peace ruined together with hotel’
VG: Israel rydder plass til bosettere i Øst-Jerusalem

Soldater fra «Hanschar»-divisjonen leser antisemittisk propaganda

[ad#Google Adsense-468px]

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Israel og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Som å rive Hitlers hjem

 1. Kan sier:

  Yngavar, bare sånn for ordens skyld noen stat Palestina eksidterer pr. tidene ikke.

  Det er ikke Isreal som bygger det er en privat entreprenør.

  Ellers enig med deg.

 2. norskgoy sier:

  Dette er ren historieforfalskning. Handschardivisjonen som bestod av stor porsjon bosniaker var særdeles lite (hvis i det hele tatt) innblandet i drapene på jøder i Bosnia/Kroatia, for de kom ikke i operasjon i grenseområdet Bosnia/Serbia før februar 1944. De som bedrev slike handlinger, ustasja, var oppriktig troende katolikker med Ante Pavelic på topp.

 3. yngvar sier:

  Hm,

  veldig vanskelig for meg å se om araberne hadde retten på dette område eller Israelerne…

  Flere av de store organisasjonene har jo gjort seg opp en mening. Dersom Israel er interessert i støtte utenfra er det jo en fordel å holde seg innenfor med disse:

  En lang rekke av internasjonale organisasjoner, inkludert FNs sikkerhetsråd, Den internasjonale domstolen, Den europeiske union, Amnesty International og Human Rights Watch mfl. har karaktisert bosetningen som brudd på internasjonal rett. Israel og ADL er uenige.

  mvh,
  Yngvar

 4. yngvar sier:

  Men ikke for jøder som ønsker å bygge på land de har kjøpt.

  Kjøpt av hvem da?

  Trodde det var enighet om at dette var annektert land…hele poenget her er vel at dette da ikke kan videreselges med byggerettigheter.

  Blir å snu opp ned på ting.

  Ett område blir ikke noe mindre annektert bare fordi man videreselger det?

  Enig at det kan bli litt blind støtte til Palestina innimellom, men at område er annektert er vel de fleste enige i…

  mvh,
  Yngvar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.