Wiki-what?

Wikipedia er en nyttig oppfinnelse, og det er selvsagt fint at så mange har gått sammen om å skape dette digitale oppslagsverket. Men kvaliteten er så som så, særlig i den norske versjonen sies det, og man skal nå i gang med å få sving på en skikkelig oppgradering. Nok om det. (Aftenposten

Jeg bruker wikipedia en del, særlig når det er noe jeg ikke kan så mye om (uff, der røpet jeg meg, men hva gjør man ikke i sannhetens tjeneste) – ikke alltid fordi jeg vil sitere Wikipedia, men for å gi meg selv en liten oppdatering på hva man egentlig snakker om. 

Vel, så søkte jeg på Zvi Mazel, den tidligere israelske ambassadøren til Sverige som for en del år siden ble berømt da han reagerte på det anti-israelske «kunstverket» «Snow White and the Madness of Truth» med bilde av en kvinnelig selvmordsbomber, og ødela makkverket. 

(Bildetekst:) Swedish artists Gunilla Skoeld Feiler, left, and Israeli born Dror Feiler stand behind their restored art installation, «Snow White and the Madness of Truth», at the courtyard of the Museum of National Antiquities in Stockholm, Sweden Saturday Jan. 17 2004. Israel’s ambassador to Stockholm, Zvi Mazel, was ousted from the museum last night after he destroyed this artwork, featuring a pool filled with red water, designed to look like blood and a sailboat with the name Snow White floating on the water with a photo of a smiling Islamic Jihad bomber Hanadi Jaradat. Jaradat blew herself up together with 21 Israeli bystanders in Haifa, Israel in October 2003. (AP photo/Pressens Bild/Bertil ERicson)

Wikipedia skal liksom stå for fakta, – her blir vi presentert for en meningsytring med politisk slagside, det burde ikke være vanskelig å se enten man er enig eller uenig med Mazel. Det er litt kjipt å få presentert uttrykk som «strange ideas about Sweden» i en leksikonartikkel, – Sverige er på mange måter merkelig, det er ikke noe merkelig at en israelsk ambassadør påpeker dette. Det merkelige er at svenskene selv gidder å ha slike tilstander.

In 2009 Zvi Mazel appeared and made statements about the press in Sweden.[10][11] He said that Aftonbladet sells 1.5 million copies daily (real number 378 000[12]), that there is no freedom of press in Sweden (Sweden shared the top position with four other countries in the 2009 Worldwide Press Freedom Index)[13], that about 80% of the newspapers are connected to the Social Democrat movement[14] probably referring to Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet and Expressen[15] (none of which is connected to the social democrats).[15] Helle Klein has speculated that Zvi Mazel’s strange ideas about Sweden may be from people like Helge Fossmo[16] and other Christian extremists.[17][18]
 

Vel, å si at Aftonbladet selger i halvannen million når de selger 378.000 kan høres drøyt ut, men sjekker man Wikipedia (om dette stemmer da..?) så hadde de (i 2006) «1,425,000 daily readers» – og da går det opp lys nok til å skjønne uttalelsen. Ikke det at dette spiller noen rolle, men det sier med all ønsket tydelighet noe om mulighetene for å legge inn informasjon som er om ikke kanskje feil (joda, det skjer også) – så i alle fall misvisende opplysninger. Er denne feilen så graverende at det trengtes i et oppslagsverk om Mazel, eller ble det lagt inn bare for at han skulle fremstå som en litt uvitende kløne? I så fall et politisk utspill. Ikke bra for et oppslagsverk. 

[ad#Google Adsense-468px]

Mazel var en hedersmann sett med mine øyne, gitt svenske politikere, akademikere og intellektuelles enorme uvilje til å ta et oppgjør med de destruktive krefter som strømmer innover landet i form av innvandrere, i fremste rekke muslimer fra Midtøsten. Vi vet at jødene i for eksempel Malmø flykter. De føler seg ikke trygge lenger. Det er ingen vilje i de styrende organer til å tilby denne minoriteten en trygg tilværelse. Degging for landets nye, enda mere olika minoritet er mye viktigere, og tilstandene blir deretter. Svenske tilstander. Følg med, her kommer garantert til å komme mer stoff om Sverige! 

He has also been quoted as saying that Swedish foreign minister Anna Lindh’s criticism of Israel’s alleged human rights violations could not be tolerated.[2] Mazel have also called former foreign minister Sten Andersson and Sweden’s UN ambassador Pierre Schori «professional anti-Israelis.»[5]

Wikipedia: Zvi Mazel (eng. versjon)

Så – forsiktig med bruk av Wikipedia! Sjekk med andre kilder også.

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Israel, Midtøsten, Samfunn / politikk og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.