Ytringsfriheten snart et minne

Så mye er ytringsfriheten verdt – i virkeligheten. Når man ikke liker noe, eller blir redd for at ytringene kan støte dem som har den virkelige makten i samfunnet, blir det stille om toleranse og frihet. Da er det realpolitikk som gjelder. Spørsmålet er om det ikke er kryping for islam som er årsaken til at den amerikanske pastoren Terry Jones nå blir nektet innreise til Storbritannia. Har Storbritannia blitt et lydrike for det islamske storriket allerede? En dhimmistat?

Terry Jones har oppsiktsvekkende meninger. Om jeg eller du er enig eller ikke spiller ingen rolle. Hadde alle vært enige hadde vi ikke trengt noe vern om ytringsfriheten. Men det er et paradoks at pastoren blir nektet innreise, mens de vestlige land svømmer over av terrorister, kjente og ukjente. Hizb ut-Tahrir er en av mange rasistiske og voldsforherligende muslimske organisasjoner som har lovlig tilhold i samme land.

Så det må være greit å kunne slå fast at ytringsfriheten er relativ og svært dynamisk, for å bruke fine ord. Egentlig snakker vi ikke om noen frihet, vi snakker om en klam hånd som holder nede det som ikke passer. Snart er det ingen frihet lenger, bortsett fra det islam og dets medløpere sanksjonerer.

En talsmann for det britiske innenriksministeriet sier «regjeringen motsetter seg ekstremisme i alle former. Det er grunnen til at vi har ekskludert pastor Terry Jones fra Storbritannia», ifølge Sky News.

Uakseptabel oppførsel
Britiske myndigheter mener at en rekke av Jones’ kommentarer er «bevis for hans uakseptable oppførsel».

– Å få komme til Storbritannia er et privilegium, ikke en rettighet, og vi er ikke villige til å tilltate innreise for dem hvis nærvær ikke leder til fellesskapets beste, sier talsmannen.

Til Sky News sier Jones at han er skuffet over avgjørelsen, og at de vil arbeide for å få den omgjort.

Protest mot moske-bygging
Pastor Jones hadde tatt imot en invitasjon om å tale til en gruppe som kaller seg «England Is Ours» i februar.

Jones skulle delta på en demonstrasjon mot islams utbredelse i forbindelse med byggingen av moskeer i Storbritannia.

VG: Amerikansk pastor nektes innreise i Storbritannia
VL: Anti-islamsk pastor varsler kamp
VL: Trekker Terry Jones-invitasjon
willy.no: Ytringsfrihet, men mot betaling? 
[ad#Google Adsense-468px]

Dette innlegget ble publisert i Islam, Samfunn / politikk og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Ytringsfriheten snart et minne

  1. Kjell sier:

    Nei da, ytringsfriheten er fremdeles der. Bare ikke så fri som den pleide å være.

    F.eks, sier du noe imot Islam, minoriteter eller staten så forsvinner ytringsfriheten ganske rask. Gjør du narr av Kristendom, truer Norge å den Norske folket eller lignende (hvis du er minoritet altså) så går det helt fint…

    Sånn er det blitt i vårt «moderne» samfunn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.