Uenig? Da er du ikke intelligent…

Latterlig utspill – igjen – fra kirkekretser. Bakgrunn denne gangen: Styremedlem Kent Andersen i Oslo Frp skriver på bloggen sin noen tanker han har gjort seg om de tre ideologiene nazisme, kommunisme og islam. Det Andersen skriver er slett ikke noe spesielt, det er tanker som noen hver kan ha gjort seg, eller burde ha.

Hovedpoenget hans er nemlig kort og godt at som nazismen og kommunismen er totalitære ideologier, og følgelig kan man ikke kalle en nazist eller en kommunist for «moderat» – hva så med islam og muslimer? Han likestiller islam med de to ovennevnte ideologier. Helt kurant. Har ikke du tenkt sånn innimellom? I så fall, sett deg ned og tenk litt igjennom hva som skjer.

Én sak er at NTB av alle finner dette oppsiktsvekkende nok til å lage en nyhet av det. En annen er at rådgiver i Mellomkirkelig råd i Den norske kirke, Sven Thore Kloster, kaller islamkritikken for «uintelligent og irrelevant».

Altså: er man uenig i Klosters syn på islam, er man ikke intelligent. Er det irrelevant å trekke en slik konklusjon av det han siteres på? Jeg tror det kan bli riktig.

Dette er forstemmende av to grunner. For det første er det så inderlig symptomatisk av venstresiden (les politikere, akademia, media og kultureliten) å stemple sine meningsmotstandere. Vi som kritiserer islam eller innvandringspolitikken er vant med rasist-stempelet, eller islamofob-stempelet. Man beskyldes for å være på villspor, og det fullstendig. Men nå er man altså uintelligent når man ikke er udelt positiv til islam. Når man kritiserer islams mørke, onde sider, som for eksempel at det er totalitært, at det er gammeldags, at det er kvinneundertrykkende og ekstremt mannssjåvinistisk, og at det i særklasse mangler evne til å fornye seg.

Den andre grunnen er at Kloster som representant for en kristen organisasjon burde være klar over islams totale mangel på forståelse for muslimer som eventuelt velger å bli kristne og eventuelt ønsker å bli medlem av Klosters kirke. Han burde være klar over at islam i sin ytterste konsekvens nekter frafalne å leve videre, og at kristne i alminnelighet blir forfulgt i hele den muslimske verden, i form av mobbing, utelukkelse fra arbeidslivet og andre former for trakassering – alt i økende grad ettersom den islamske «vekkelse» skrider frem. Kloster kan kanskje ta kontakt med Misjon i Øst for å få vite mer. De har historier på lager.

[ad#Google Adsense-468px]

Vi kan nevne én: Saken om Asia Bibi, den kristne kvinnen som ble dødsdømt for å ha snakket nedsettende om Muhammed. Her kan det nevnes at guvernøren i Punjab ble drept av en av sine egne livvakter fordi han besøkte denne kvinnen i fengselet. Altså, ikke bare de kristne blir dømt til døden under islam (vi snakker om «blasfemi»lover som altså er islams undertrykkelse av alle annerledestenkende) – men også dem som støtter disse.

Det er utrolig at voksne mennesker som er i stand til å skrive navnet sitt kan imøtegå meningsmotstandere med slik naivitet – uten argumenter. Dette minner om angrepet på kronikken Andersen skrev i Aftenposten sammen med Tybring-Gjedde i august i fjor – angriperne bruker ikke argumentering som våpen, men de latterliggjør kronikkforfatterne. 

Særlig sett på bakgrunn av ovenstående er det én person som fremstår som uendelig naiv, selv om han trolig ikke mangler noe på intelligens. Det er Sven Thore Kloster, rådgiver i Mellomkirkelig råd i Den norske kirke.

Frp-politiker: Islam er en samfunnsskadelig ideologi

Dette innlegget ble publisert i Islam, Muslimsk undertrykkelse og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Uenig? Da er du ikke intelligent…

  1. Willy sier:

    Takk 🙂

  2. Birgir sier:

    En meget interessant blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.