Noen er likere

All animals are equal, but some animals are more equal than others

Dette er en utbredt misfoståelse, nettopp at alle mennesker er like, men dog har noen forrang. De er mer verdt enn andre. Det er svært utbredt i den arabiske verden. Spesielt blant mennene i disse landene.

Det underlige er at denne misforståelsen har smittet Vesten, hvor man i årtier, ja i århundreder har kjempet for likeverd og likestilling, og mot rasediskriminering. Vi ser at muslimer som ønsker å innføre sine diskriminerende regler (sharia) rett og slett får et slags amnesti, en stat i staten, de blir gitt retten til å leve etter sharia-lovene i siviliserte land som Storbritannia. Dette er moralsk degenerering.

Mens hele denne delen av verden, det vi nå kaller Midtøsten, levde i dette degenererte mørket, man hadde haremer, man praktiserte slaveri og ekstrem diskriminering, som disse samfunnene gjør i dag, bare i enda større grad, så var det ett folk som kom med et moralsk lys i mørket.

Det var jødedommen som lanserte ideen om at alle mennesker er skapt i Guds bilde. Dette ble adoptert av kristendommen noen tusen år senere, og kristendommen markerte også tydelig at mann og kvinne er likeverdige, og at ingen raser har noen fortrinn, eller at sosial rang gjør forskjell på folk.

Islam holder fremdeles på i sitt moralske mørke. Der er det mannen som styrer og herjer, gjerne med inntil fire koner, han har rett til å inngå proforma ekteskap hvis han ønsker, for å kunne meske seg med enda flere, for så å skille seg. Kvinnene sliter for å få noe av de samme rettighetene som mennene, vi kjenner til at selvfølgeligheter som bilkjøring og studier er forbudt.

Har du prøvd å være fremmedarbeider i et arabisk land? Prøv, og se om der er rasedsikriminering i disse landene.

Likevel holder noen her oppe fremdeles på med sine anstrengelser for å forklare verden at vi skal ha respekt for disse kulturene. Noen snakker også om å «ha respekt for deres verdisyn.»

Israels statsminister Benjamin Netanyahu nevnte dette med at mennesket er skapt i Guds bilde i en tale i Washington i går. Til stormende jubel blant de fremmøtte.

Netanyahu, who the night before took a walk with his wife to the city’s Lincoln and Jefferson memorials, spoke to the shared values of the two countries encapsulated in those memorials.

“I read Lincoln’s immortal address reaffirming ‘Government of the people, for the people, and by the people,’ he said. “You know why these words resonate so powerfully with me and with all Israelis.Because they are rooted in ideas first championed by our people, the Jewish people. The idea that all men are created in God’s image. That no ruler is above the law. That everyone is entitled to justice.»

Netanyahu said these “revolutionary Jewish ideas” were spoken thousands of years ago “when vast slave empires ruled the earth.”

“Israel is the cradle of our common civilization, crucible of our moral ideals,” he said. “The Jewish state was founded on these eternal values. This is why Israel’s more than one million Moslem citizens enjoy full democratic rights. This is why the only place in the Middle East where Christians are completely free to practice their faith is in the democratic State of Israel. And this is why only Israel can be trusted to ensure freedom for all faiths in our eternal capital, the united city of Jerusalem.»

Dette innlegget ble publisert i Innvandring, Islam, Midtøsten, Muslimsk undertrykkelse og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.