FN er stedet

Durban III sier ja til Kadaffi, nei til Israel

Det er fullt mulig også for vanlige mennesker å danne seg et bilde av hva som skjer, bare ved å sammenholde opplysninger, takket være Internett. Norske medier alene bringer ikke det fulle bildet, og norske medier er også for fulle av nesegrus beundring av de norske statslederne til å greie (eller å tørre?) å se saker fra en annen vinkel enn deres. Hva dette skyldes kan man jo spekulere i. Historien viser at penger ofte spiller en rolle. Kan det tenkes at pressestøtten hindrer norske medier fra å tenke selv?

Dette er det FN som vår riktig nok dyktige, veltalende, skolerte og rike Arbeiderparti-utenriksminister fremstiller som seriøst – uten at norske medier våger å peke på narrespillet og dobbelheten. Så seriøst at FN skal konsulteres og sanksjonere Norges militære deltagelse rundt om i verden. Nå sist gjelder det saken om en palestinsk stat. “… vi er rede til å anerkjenne en palestinsk stat,” siteres han på i Aftenposten. Støre vedgår at man har “markert visse posisjoner for en slik tekst for at vi skal kunne støtte den,” men fremholder at “FN er nettopp stedet for saker som dette.”
Aftenposten

Vi presenterer herved FN. Akkurat så seriøs er organisasjonen:

“Anti-rasisme”-konferansen Durban III har akkreditert en libyisk organisasjon, en NGO, som har tette bånd til Kadaffi. Men samtidig er den pro-israelske “UN Watch” nektet adgang.

Les mer om Durban I, II og III på Senter mot antisemittismes sider her…

Neste ukes konferanse i New York markerer 10-års jubileet for den første Durban-konferansen i Afrika, hvor mer eller mindre hele arrangementet var viet til fordømmelse av Israel, mens grusomheter i Sudan, Iran, Saudi Arabia, Syria og andre land som kjennetegnes av brudd på menneskerettighetene, ble ignorert.

Minst et titalls land har sagt at de vil boikotte Durban III på grunn av dens ensidige anti-israelske agenda. Dette ble gjort helt klart ved listen over organisasjoner som får delta.

En av dem er North-South 21 som holder til i Geneve. Den er finansiert av Kadaffi i slutten av 80-årene ved “Al-Kadaffi-prisen for menneskerettigheter.” Den tyrkiske statsminister Recep Tayyip Erdogan, tidligere diktator på Cuba Fidel Castro og presidenten i Venezuela, Hugo Chavez og en Holocaust-fornakter er blant de andre som har motttat denne prisen, forteller Christian News Service (CNS).

NGOen North-South 21 deltok i et forum for slike organisasjoner også under Durban I og Durban II, sistnevnte holdt for to år siden i Geneve.

Men for første gang i historien har FN nektet UN Watch å delta. Organisasjonens direktør, Hillel Neuer sa til CNS at han ikke vet noe om hvorfor organisasjonen har blitt nektet å delta.

Avvisningen “er pinlig for FN,” sa han, ettersom den Kadaffi-vennlige organisasjonen ble ønsket velkommen.

UN Watch har direkte utfordret de beskyldninger FNs menneskerettighetskommisjon har kommet med mot Israel, og har æresgjester, som for eskempel tidligere sjef for de Britiske styrker i Afghanistan, som forsvarte Israels antiterror-operasjon Cast Lead som ble ført mot Hamas’ terrorvirksomhet for rundt tre år siden.
IsraelNationalNews.com

Se også oppslag om saken på Document.no

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme, Israel, Samfunn / politikk og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.