Jordanske FN-lærere nekter å undervise om Holocaust

Læreplan som inneholder et “såkalt Holocaust”-studium skader den palestinske sak, avleder fokus fra hovedfienden Israel, sier lærerne som protesterer.

“SAKEN” VIKTIGERE ENN FAKTA
Rykter om at FN gjeninnfører opplæring om Holocaust i studieplanene i skoler som drives av UNRWA – the United Nations Relief and Works Agency for Palestinian refugees – har gjort jordanske lærere rasende. De sier de vil nekte å lære bort historie som “skader den palestinske sak.”

Uttalelsene kom i et rundskriv mandag denne uken, som en respons på at undervisning om Holocaust vil bli gjenopptatt i UNRWAs læreplaner. Det var styret i en sammenslutning av lærere som jobber for UNRWA i Jordan, som kom med utspillet.

VIL HELLER FORTELLE SIN EGEN VERSJON
“Vi fordømmer denne beslutningen, som sidestiller slakter og offer,” sto det i uttalelsen. Lærerne ville heller at det skulle undervises om palestinernes “rett til å vende tilbake” til Israel, og om krigen med Israel i 1948.

Rundt 2 millioner palestinske flyktninger er registrert i UNRWAs kontorer i Jordan. FN-byrået driver 172 skoler i 10 flyktningeleirer over hele kongedømmet, i alt mer enn 122.000 elever.

FORBUDT Å UNDERVISE OM HOLOCAUST
I fjor undertegnet foreningen for UNRWA-ansatte en bestemmelse om å forby Holocaust-undervisning i UNRWAs skoler, sto det å lese i den jordanske avisen Al-Ghad i går. Dette forbudet gjelder enda, sier lærerne.

“Vi skal påse at læreplanens “konsepter om menneskerettigheter” ikke går ut over de palestinske elevenes holdninger til retten til tilbakevending.”

ISRAEL HOVEDFIENDE
“Å lære UNRWA-elevene om det såkalte “holocaust” som en del av menneskerettighetene er i strid med den palestinske saken… og endrer de palestinske elevenes syn på sin hovedfiende, nemlig den israelske okkupasjon.”

Siden 2009 har Hamas i Gaza aktivt forhindret UNRWAs forsøk på å introdusere Holocaust i skolenes læreplaner i Gaza. Hamas hevder det strider imot palestinsk kultur.

Ifølge Al-Ghad skal UNRWA benektet at de har planer om å medta Holocaust i læreplanene i år. De mener ansvaret ligger hos flyktningenes vertsland.

Det lyktes ikke Times of Israel å få en kommentar fra UNRWA om saken.

Times of Israel

Krysspostet fra SMA

Dette innlegget ble publisert i Antisemittisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.